Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam154
Toplam Ziyaret771665
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SİYASETEN DİDİKLEMELER

Geçtiğimiz 7 Haziran'a göre seçim havasının voltajı düşük olsa bile, 1 Kasım'da ülke yönetimini şekillendirecek olan seçim yapılacak. Sanki hiç seçim havası yokmuş gibi, millette siyasetten bıkkınlık var gibi bir durum beni aslında düşündürüyor ama bangır bangır müzik çalmaması ise güzel.
Mersin olarak olayı ele alırsak, partilerin göstermiş oldukları adaylardan bazıları öne çıkıyor. Kimliği, popülaritesi, karizması, mütevaziliği ya da olumlu birkaç özelliği ile diğerlerinden sıyrılan benim gözlemlediğim iki isim var. Bir tanesi Ak Parti'de Lütfi Elvan, diğeri MHP'den Ali Yücelen.
Her iki isim de partisinin favori adaylarından. Sıralamada Ali Yücelen, Lütfi Elvan'a göre gerilerde kalsa bile gayretleri ve çalışmalarıyla, üst sıralardaki adayların kimler olduğunu unutturabilecek kadar sempati topladı. Ak Parti'de Lütfi Elvan'ın mütevazi kimliği ve hatta 7 Haziran seçimlerinde Mersin'den adaylığı epey gündem oluşturan sempatisi bu seçimde kendini hemen gösterdi.
Vatandaş sevdiği ve bağrına bastığı isimleri çok kolay belli ediyor. Bu aslında gelecek kuşaklar ve güncel siyasetçiler için de bir düstur olmalı. Halka yukarıdan bakmamak, halkla iç içe olmak, samimi davranmak zor değil. Bunu başarabilenler, en kolay anket olan alkışlarla bile kendini belli ediyor.

**
Siyaset denilince geçtiğimiz günlerde Sayın Bakan Lütfi Elvan'ın programını ve bu esnadaki görüntüleri incelediğimde Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün de epey gayretli seçim çalışmalarına katıldıklarını gördüm. Partililerle pozlar, seçim yemekleri falan derken epey meşgul sayın müdürümüz.
Kendisine elbette siyasi düşüncelerinden dolayı veyahutta hayatıyla ilgili almış oldukları kararlardan dolayı saygı duyuyorum, beni de ilgilendirmiyor.
Ancak şu soruları da sormadan edemiyorum;
Sayın Müdür asli görevlerini tamı tamına yerine getirdi mi ki, seçim çalışmalarına katılacak vakti buluyor?
Nedir asli görevler?
Taşımalı sistem öğrencilerimizin sevkiyatı sorunsuz ilerliyor mu?
Öğrencilerimize okullarındaki yemek tamı tamına yetiyor mu? Okullara getirilen yemekler ve servisler denetleniyor mu?
Özel eğitim ve rehabilitasyon kurumlarına öğrenci gelmeden paralar alındığı konuşuluyor, müdürümüzün bundan haberi var mı? Böyle bir şeyin aslı var mı yok mu?
Yeni yasayla özel okullar ilçemizde de yaygınlaşıyor, gerekli ve rutin denetimler yapılıyor mu?
Teşvik denilen bir destek var, bu zengine çıkıp, dar gelirliye çıkmıyor deniyor, bununla ilgili ne durumda Milli Eğitim?
Siyasetin içinden gördüğümüz ve didiklediğimiz konu bu hafta sensin sayın müdürüm. Seninle ilgili bir cevap beklerken, görevini eksik yaptığın durumu söz konusuysa, İlçe Kaymakamımızı, eğer okullara gelmeden engelli öğrenciler adına evrak düzenlenip para alınıyorsa Cumhuriyet savcılarına alanen ihbarda bulunuyorum.
Konuyla ilgili yetkililerden gerekli cevabı beklerken, ilgililerin gayretlerini takip edeceğim.
Kamuoyunun da bu konuda hassas davranmasını ve olası her türlü bilgi, belge ve ihbarı gazetemize yapmalarını istiyorum. Emin olunuz hepsi dikkate alınacak ve kimliğiniz saklı tutulacaktır.



563 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın