Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam69
Toplam Ziyaret777562
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Kocamaz; “Yatırımlarımız Mersin'in Geleceği İçin”

Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar Mersin'in 9 ilçesinde hizmet açılışlarını vatandaşlarla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 33 itfaiye aracının alımı ve ilçelere teslimi ile 84 bin zeytin fidanı dağıtımını Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdi.
Açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen hizmetleri esnaftan, öğrenciye, üreticiden, tüketiciye kadar Mersin'de yaşayan herkesi kapsayacak şekilde hayata geçirdiklerini ifade etti.
Bir kentin iskeletini oluşturan yapının altyapı olduğunu ve altyapısını tamamlamamış bir kentin geleceğe hazır olamayacağına vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Bu anlamda Anamur Arıtma Tesisi, Erdemli Kargıpınarı Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu ve Kapasite Artırımı İnşaatı, Silifke Atakent Atıksu Arıtma Rehabilitasyon ve Kapasite Artırma Tesisi, Mut Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşi, Çamlıyayla Sebil Kanalizasyon İnşaatı Projesi, Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi gibi pek çok altyapı çalışmalarının temel atma töreni ya da açılışını gerçekleştirdik” dedi.
Mersin'e vizyon katacak, kentin ana sorunlarını çözecek ve Mersin'i geleceğe hazırlayacak projelerin tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, bu anlamda Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi ile Kalıtsal Hastalıklar Tanı ve Danışma Merkezi'ni hizmete açtıklarını, Tulumba Bat-Çık Projesi'nin de altyapısının bittiğini ve çalışmalara devam edildiğini, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin ise bitmek üzere olduğunu söyledi.
Konuşmasında Mersin'e daha kaliteli ve tam donanımlı hizmet verebilmek için Belediyenin araç filosuna yeni kazandırılan itfaiye araçları hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, “Aldığımız 33 aracın 11'i merdivenli yangın söndürme aracı, 9'u kaza - kurtarma aracı, 4'ü yangın - kurtarma ve ön müdahale aracı, 5'i çift kabin pikap, 1'i 18 m.'lik bomlu araç, 1'i kepçe, 2'si zodyak bot olmak üzere hizmete sunulmuştur” dedi.
Başkan Kocamaz, itfaiye araçlarının yanı sıra içinde otobüslerin, iş makinelerinin, çevre temizleme araçlarının, hasta nakil, cenaze ve engelli transfer araçlarının bulunduğu toplam 700'den fazla aracı da vatandaşların hizmetine sunduklarını vurguladı.

72 MAHALLEDE 84 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITACAĞIZ

Kırsal alanları tarıma kazandırma ve üreticilerin ekonomisine değer katma anlamında 4 merkez ilçe 72 mahallede yaklaşık 84 bin zeytin fidanı da dağıtacaklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Toroslar ilçemizde 3 adet olmak üzere Mersin genelinde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi kurarak, üreticilerimizin ürünlerinin karşılaşacağı riskleri en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Merkez ilçemizde Değirmendere Mahallesi'nde yükleme rampamızı da hayata geçirdik. Toroslar'da 26 bin 752 metre sulama borusu, Yenişehir'de 3 bin 600 metre sulama borusu, Mezitli'de 11 bin metre sulama borusu teslim ettik. Ürünlerin değerlendirilmesi ve uzun süre saklanabilmesine yönelik plan ve proje çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.
Başkan Kocamaz, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte mahalle muhtarlarına temsili olarak zeytin fidanlarını teslim etti.
Cumhuriyet Meydan'ın da itfaiye araçlarının sepetlerine binen itfaiye erleri 10. Yıl Marşı eşliğinde dev bir Türk Bayrağı açtı. Başkan Kocamaz ise itfaiye montu ve şapkası giyerek, merdivenli bir itfaiye aracının direksiyonu geçip, törene katılanları selamladı.



619 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın