Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam513
Toplam Ziyaret779827
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT’TA CHP NEREDE BİLEN VAR MI?

Mut siyasetinde kayıp bir manzara var ve bu CHP. Mut'ta köklü bir geçmişe sahip olan CHP, 1 Kasım seçimlerinde çok sessiz sedasız bir görüntü veriyor.
Teşkilat çalışmalarının zayıf, adayların ilgisiz ve sanki seçimler için isteksiz bir havası var.
Bu manzara çok düşündürücü aslında. Çünkü, sadece Mut'un değil, Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. İktidar ya da güçlü bir muhalefet olması için çalışmak varken, siyaset sahnesinden uzaklaşmak bir partinin yapacağı en son şey olmalı. Sebebi nedir, bilemiyorum ama aklıma iç hesaplaşmalarından kurtulamamaktır, diye geliyor.
Yerel seçimlerde önemli rol üstlenen CHP, kazanamasa da kazanacak ismi belirliyor. Son üç yerel seçimdir çok ciddi mağlubiyetlerin parti adına yaşanması, ister istemez bir moral bozukluğu yaratmıştır. Ancak bu durumun tamamen tasviye gerektirmediği apaçık ortada. Üstelik, camiasından birçok müstesna siyasetçi yetiştirmiş olan CHP'nin, gerek 1 Kasım, gerekse gelecek seçimler için sahneye çıkmasında demokrasimiz adına, siyaset adına Mut için fayda var.
Etkili siyaset; güçlü aktörler olduğu zaman vardır. Mut'ta CHP, MHP ve Ak Parti olarak ortalama taban oyları eşit. Gerek yerel, gerekse genel seçimler olsun, rekabetin zorlu olması ilçemiz için çok yararlı. Adayların ayağını denk alması, dikkatli olması ve verdikleri sözlerin arkasında durması için gerekli olduğu kadar, güzel projelerle Mut insanının karşısına çıkılması açısından da son derece önemli. Ancak sahadan bir oyuncunun eksik olması, diğer partiler açısından rehavet, seçmeni önemsememe veya nasıl olsa alınır özgüveni yerleştirebilir. Bu ise demokrasimizin yara aldığının işaretidir.
CHP'ye Mut'ta önemli görevler düşüyor. Siyasi görüşümün CHP olmadığını Mut'ta beni bilenler bilir. Ancak farklı dünya görüşünden olmam, CHP'yi yok saymam anlamına gelmiyor. Bir gazeteci olarak, bir vatandaş olarak, bir seçmen olarak saygı duyduğum CHP tabanına, CHP'li siyasilere sesleniyorum. Partinize sahip çıkın. Demokrasiye olan inancınızı, Cumhuriyete olan bağlılığınızı sahaya yansıtın. Parti yönetiminizi, kanaat önderlerinizi harekete geçirin, siyasi vizyonunuzu vatandaşa ifade edin. Sandığa gitmeyen seçmenin ağırlıklı CHP seçmeni olduğu biliniyor. Bunun sebebini araştırın.
Mut'ta bir isim belediye başkanı adayı olacaksa, CHP gerçeğini bilerek aday olsun. CHP'den oy kayacak hesabı yapmadan olsun üstelik. Yani artık neredesiniz? Daha açık ne diyelim, bir sesiniz çıksın.
Eğer bu memleket ile ilgili endişeleriniz varsa ve bu iktidardan memnun değilseniz, kenara çekilip mozurdanmayla siyaset yapılmaz. Ülkenin geleceği ile konular söz konusuysa ve CHP, Cumhuriyeti kuran parti olduğunu savunuyorsa, Cumhuriyetin geleceği gençler için, ekonomi için, sosyal hayat için Mut'ta da varlık göstermeli.
Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, CHP tarihinde hiç olmadığı kadar iktidar arzusu taşıyan bir lider. İyi yapıyor, kötü yapıyor ama bir mücadele veriyor. Saygı duymak lazım. Güzel seçim beyannameleri ve projeler ortaya koyuyor. Diğer partilerden gerekirse birçok ismi transfer ediyor, aday gösteriyor ve risk alıyor. Beni anlamadığım ise şu; Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapmaya çalıştığı şeyi, CHP Mut ilçe örgütü ne kadar anlıyor? Ne kadar önemsiyor? Hatta ve hatta Mut seçmenini ne kadar umursuyor ki, oy istemiyor, çalışma yapmıyor? Daha hesap kapanmadı mı? Kendi içinde kavgayla uğraşıp, memleket elden gitti türküsüne devam mı?

Ali Yaver SOYLU   /    aliyaversoylu@muttanhaber.net



460 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın