Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam176
Toplam Ziyaret779490
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT HAYVANCILIĞININ GELECEĞİ MASADA

İlçemizde hayvancılık sektörünün sorunları, çayır ve mera alanları, kesimhane, yeni hayvan pazarı ve önerileri kapsayan toplantı gerçekleşti. Toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü O. Levent Abaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürü İlker Yılmaz, Veteriner Hekimler Odası Mersin Temsilcileri, ilçemizde faaliyet gösteren veteriner hekimler, Belediye ve Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşmayı Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ yaptı. Başkan YILMAZ konuşmasında; “Hep birlikte Mut ilçesinde hayvancılıkla ilgili konuları görüşeceğiz. Mesleğin içinden gelen insanlarla görüşüp, fikir alalım istedik. İnsanın doğumundan ölümüne kadar belediyecilik hizmeti devam edecek. Bu sebeple, biz yaptık oldu demekten ziyade, birlikte yönetmek, alanında uzman insanların önerilerine dikkate alarak hizmet yapma niyetindeyiz” dedi. Üzerinde fikir yürütülmesini istedikleri konuları sıralayan Başkan Nebi YILMAZ, “Hayvan pazarı, kesimhane, yeni hayvan ırklarının ilçemize kazandırılması hakkında konuşabiliriz. Belediye ve büyükşehir olarak Mut'ta hayvancılığı kalkındırmak için neler yaparız, onları konuşabiliriz. Sizlerin görüşleri önemli” dedi.
Toplantıda söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü O. Levent Abaş; “Hayvan pazarı yapılırken şehir planı ve stratejik plan göz önüne alınmalıdır. Şehir batıya doğru gelişir. Mut'ta yılda 260 gün ve ortalama 8 km/h hızla poyraz eser. Temmuz Ağustos aylarındaki esintiyle gelen pirina kokusunu göz önüne alarak konut alanlarından uzak, esintiyle vatandaşı rahatsız etmeyecek alternatifler üretilmeli” şeklinde düşüncelerini ifade etti.
İlçemize yeni yapılacak mezbaha hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürü İlker YILMAZ; “Mut'un mezbaha arazisi için onayı alındı. Proje Silifke'deki gibi olacak. Birkaç ay içinde ihaleye çıkacak ve 7-8 ay içerisinde de faaliyete geçecek. 40 büyükbaş ve 100 küçükbaş günlük kesim kapasitesinde ve buna göre soğutma kapasitesi hazır olacak şekilde, ÇED gerekli değildir raporumuzu aldıktan sonra hemen başlıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Nebi YILMAZ; “Hayvan pazarımızı yeni çevre yolu başlamadan kaldırmalıyız. Yeni çevre yolu yapıldığı zaman kullanılamaz ve iş göremez hale gelecek. Biz yeni hayvan pazarı için 3 yer tespit ettik. Sizlerin fikirlerini alalım, istedik. Birincisi Kızıldağ'ın altında dikilitaş mevkiinde 50 dönümlük bir arazi, konuta uzak ve en yakınında gazino bölgesi var. Mezbahaya da yakın. Diğeri yeni mezarlığın karşısında çamlık alan. Bir diğeri de mermercilere verdiğimiz bölgenin son noktası Sarıtaş mevkiindeki alan” diyerek alternatifleri sıraladı.
Mermercilerin Mut dışına hep birlikte konuşarak anlaşarak taşınacağını, Anıt ağacın istimlakı, Zeytin heykelinin yapılışının ve Canan Karatay'ın Mut'a gelişinin ortak bir komisyon kararı olduğunu, yine ortak düşünce ile şehir girişindeki bir binanın zeytin sloganlarıyla peyzajın yapılacağını ifade eden Nebi YILMAZ; “Biz insanlarımızla görüş birliğine varıp, onların düşüncelerini, önerlerini alarak hizmet yapmak istiyoruz. Bugüne kadar alanında, meslek grubunda, fikir grubunda kim varsa görüştük, bundan sonra da görüşmeye devam ederek çalışacağız. Sizlerin hayvancılık konusunda vermiş olduğu önerileri dikkate alıyoruz” dedi. Başkan Yılmaz, hayvan pazarının hayvan barınağı, hayvanat bahçesi gibi projelerin hayata geçirilebileceği bir şekilde tasarlanacağını belediye meclisince karara bağlanacağının altını çizdi.
Toplantı, Veteriner Hekim Odası temsilcileri, veteriner hekimler ve diğer katılımcıların kesimhane alt yapısı, hayvan pazarı tespitinde dikkat edilecek noktalar, mera alanları ve karşılaşılan sorunlar hakkında görüşlerini bildirmesinin ardından sona erdi.



408 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın