Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam643
Toplam Ziyaret772582
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TOPLU TAŞIMA ARACINA PANİK BUTONU TAKILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesinin ardından hayata geçirdiği, toplu taşıma araçlarına panik butonu takılması kapsamında 250 araca panik butonu yerleştirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, otobüslerinde hayata geçirdiği panik butonuyla kadınlara yönelik şiddet ve istismarın önlenmesi ve yolcuların güvenli seyahat etmesi amacıyla önemli bir projeye daha imza attı. Tarsus'ta bindiği yolcu minibüsünün şoförü tarafından saldırıya uğrayan ve vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinin ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, panik butonlarını ilk etapta belediye otobüslerinde hayata geçirdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de toplu taşımada güvenli günlerin başladığını belirterek, Tarsus'ta yaşanan elim olayın ardından Büyükşehir Belediyesi olarak harekete geçtiklerini ve belediye otobüslerine söz verdikleri gibi panik butonlarını koyduklarını ifade etti.
Proje kapsamında 250 araca panik butonu yerleştirilirken araç takip ve kamera sistemi ile de otobüsler takip edilebiliyor.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR
Özgecan Aslan cinayetiyle birlikte gündeme gelen toplu taşıma araçlarında alınması gereken tedbirler konusunda titizlik ile çalışmalarına devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, yolcuların acil veya panik durumlarında kullanabileceği panik butonlarını belediye otobüslerinde üç yere konumlandırarak, vatandaşların butonlara kolay ulaşımını sağladı. Özellikle kadın yolcuların otobüslerin en yoğun olduğu saatlerde bile yardıma ihtiyaç duydukları an, butonlara en az iki kez basarak yardım talebinde bulunabilecek şekilde araçların ön, orta ve arka kapılarının olduğu yere yerleştirilen panik butonları toplu taşımanın sona erdiği saate kadar takip ediliyor.
Sistem, yardım talebinde bulunan kişinin butona basmasıyla devreye girerek, kişinin bulunduğu araç ve araçla ilgili tüm bilgileri, aracın lokasyonunu, plakasını ve şoförün bilgilerini Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimine aktarıyor. İlgili birim yetkililerinin şoför ile direkt bağlantıya geçmesi ve durumla ilgili bilgi alışverişinin yapılmasının ardından otobüsün güzergahına en yakın Trafik Zabıta, Polis İmdat veya jandarma ile irtibata geçilerek durum kontrol altına alınıyor.



411 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın