Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam450
Toplam Ziyaret781608
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÖĞRENCİLERE SPOR KÜLTÜRÜ EĞİTİMİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından hayata geçirilen 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' Mersin'de devam ediyor.
30 Kasım 2015 tarihinde başlayan ve 4 Aralık 2015 tarihinde sona erecek olan projede ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine eğlenceli aktivitelerle sporun önemi anlatılıyor.
Yenişehir Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı S. Bilal Porsun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Temiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' Mersin'deki 9. yılında 75 bin öğrenciye ulaştı.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin dünyanın en iyi projeleri arasında göstererek destek verdiği ve Japonya tarafından Japon çocuklar için de uygulanan 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' Türkiye genelinde ise 2006'dan bu yana 1 milyon 250 bin öğrenci ile buluştu.
Etkinlik kapsamında öğrenciler, spor dallarının tanıtıldığı ve olimpiyat tarihinin anlatıldığı kısa filmleri ve Mr. Otto adlı animasyon filmini izledi. Ödüllü yarışmanın yapıldığı etkinlikte öğrenciler Oli adlı maskotun dansına da eşlik ederek eğlenceli vakit geçirdi.
TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı S. Bilal Porsun, yaptığı konuşmada etkinliğe vermiş olduğu destekten dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkürlerini iletti.
Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Porsun, Başkan Kocamaz adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel'e plaket takdiminde bulunurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de günün anısına Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Porsun'a hediye verdi.
Etkinlik, protokol üyeleri ve öğrencilerin toplu fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.



414 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın