Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam93
Toplam Ziyaret778262
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AİLE İÇİ İLETİŞİM PANELİ

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) işbirliği ile Mersin'de Aile İçi İletişim Paneli düzenlendi. Mersinli yazar İpek Ongun'un da bir söyleşi gerçekleştirdiği panelde, katılımcılara Ongun'un imzalı 'Lütfen Beni Anla' kitabı hediye edildi.
MIP ve TİKAV işbirliğinde Mersin'de düzenlenen sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Bu kapsamda, TİKAV koordinatörlüğünde ve MIP finansörlüğünde 'Aile İçi İletişim Paneli' düzenlendi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen panele, Mersin Vali Yardımcıları Aylin Kırcı Duman ve Cemal Yıldızer ile TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, MIP Finans Grup Müdürü Yüksel Nuri Peker, TİKAV Mütevelli Heyeti Üyesi Tuncay Yılmaz, Yazar İpek Ongun'un yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı. Moderatörlüğünü Akfen Holding Finans Koordinatörü Gülbin Uzuner Bekit'in yaptığı panelde, konuşmacı olarak ise Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, Avukat Neriman Özdemir, özel şirket yöneticisi Ufuk Özten ve öğrenci Mehmet Daş yer aldı.

“MIP-TİKAV ORTAKLIĞINDA
MERSİN İÇİN PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Aile içi empati, aktif dinleme, iletişimi engelleyen faktörler, saygının önemi, aile ilişkilerinde saydamlık ve güven ortamı, eşler arasında anlayış ve davranış bütünlüğü, ebeveyn ve çocuk arasındaki iletişimin geliştirilmesi ile ergenlik süreci gibi konuların ele alındığı panelin açış konuşmasını TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz yaptı. TİKAV ve MIP ortaklığında Mersin'de birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ve bu ortak projelerin süreceğini belirten Yılmaz, dün itibariyle yine MIP-TİKAV ortaklığında iki yeni çalışma başlattıklarını söyledi. Yılmaz, “Heyecanla 2016 yılında Kıbrıs İlkokulu ve Kuvayi Milliye İlkokulu'nun onarımını dün üstlendiğimizin müjdesini vermek istiyorum. TİKAV olarak onursal başkanımız Sayın Hamdi Akın'ın direktifleri doğrultusunda Mersin'deki çalışmalarımız daha uzun yıllar devam edecek” dedi.
Yılmaz'ın konuşmasının ardından panel öncesinde ise gençler ve aile içi iletişime yönelik kitapları ile tanınan Mersinli Yazar İpek Ongun, aile içi iletişim ve gençleri anlamak üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmasında, 35 yıldır yazdığını ve 30 kitabı bilindiğini söyleyen İpek Ongun, “Bunların bir kısmı okul öncesi, bir kısmı ilkokul çocukları için yazılmış kitaplar. Gazetelerde yazdığım yazıların toplandığı kitapların yanı sıra 14 tane gençlik romanı ve 4 tane de yaşama kültürü üzerine yazıl kitaplar. Bütün kitaplarımı ben severek yazdım ama yaşama kültürü adını verdiğim 4 kitabın benim için yeri daha bir başka. İsterim ki, her gencin kütüphanesinde bulunsun. Bir Pırıltıdır Yaşamak, Bu Hayat Sizin, Lütfen Beni Anla ve Duyarlı Davranışlar adındaki bu 4 kitabı yazmak için çıkış noktam; küçük bir kasaba ya da köyde yaşayan ve üniversiteyi kazanarak büyük şehirlere giden gençlere, sosyal açıdan hazır değilse içine kapanması yerine sosyal davranışlar edinebileceği bilgiler vererek yardımcı olmak oldu” diye konuştu.
Ongun konuşmasının ardından gerçekleştirilen panelin sonunda da tüm katılımcılara Yazar İpek Ongun'un 'Lütfen Beni Anla' isimli imzalı kitabı hediye edildi.



472 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın