Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam372
Toplam Ziyaret781530
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN PROJELER

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların sağlığını güvence altına alarak, bilinçli nesiller yetiştirip, sağlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Bu kapsamada, Kan Hastalıkları Tanı ve Danışmanlık Merkezi'nde hayata geçirilen “İyi Geceler Çocuklar” ve “Sağlam Çocuk Akademisi” projeleri ile toplumun temeli olan ailelere, çocuklara ve gençlere hizmet veriliyor.
Sağlam Çocuklar “Sağlam Çocuk Akademisi Projesi” ile Yetişiyor
Sağlam Çocuk Akademisi projesi, 5-12 yaş çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal gelişimlerini bir bütün olarak ele alarak, sağlıklı yaşam kültürünü kavramaları, yaşam tarzı haline getirmeleri amacıyla hayata geçiriliyor.
Çocukların, sağlıklı yaşam olgusunu bir slogan ifadesinden çıkartarak yaşam biçimi ve kişiliklerinin bir parçası haline getirmelerini amaçlayan projede, psikolog, psikolojik danışmanlar, drama öğretmeni ve bedensel gelişim için egzersiz öğretmenleri yer alıyor.
Sağlam Çocuk Akademisi projesinde zeka oyunları, temel beden egzersizleri, sosyal yaşam becerileri ve psikolojik sağlamlık alanlarında 3 temel atölye çalışmasına yer veriliyor.
Ekim 2015'te başlayan ve Haziran sonuna kadar sürecek olan Sağlam Çocuk Akademisi projesinde, her çocuk 4 hafta boyunca akademinin öğrencisi olarak, 12 saatlik eğitimden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.
“İyi Geceler Çocuklar Projesi” ile Çocuklar Daha Rahat Uykuya Dalıyor
İyi Geceler Çocuklar projesi ile 5 yaş ve daha büyük çocukların herhangi bir organik-yapısal nedene bağlı kalmaksızın yaşadıkları alt ıslatma problemlerinin çözülmesi amacıyla gerçekleştiriliyor.
Psikoterapi desteğinin sağlandığı, psikolog ve psikolojik danışmanların görev aldığı proje, Ekim, Kasım, Aralık 2015 ve Nisan, Mayıs, Haziran 2016 aylarını kapsayacak şekilde üçer aylık periyotlarda iki bölüm olarak uygulanıyor.
Ekim 2015 döneminde başlayan proje kapsamında şu ana kadar 100'e yakın çocuğa ulaşılarak alt ıslatma sorununu aşma yönünde olumlu adımlar atıldı. Anne babaların yoğun ilgisiyle katılımın sağlandığı proje, 2016 yılı Haziran sonuna kadar devam edecek.
Vatandaşlar, “İyi Geceler Çocuklar” ve “Sağlam Çocuk Akademisi” projelerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışmanlık Merkezi'ne başvuru yaparak ücretsiz olarak yararlanabilirler.



343 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın