Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam333
Toplam Ziyaret771844
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GENÇ YETENEKLER SANATLARIYLA UMUT VERİYOR

Karatay Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Ahmet Kemal Duran tahtadan yaptığı değişik hediyelik eşya ürünleriyle oldukça ilginç ürünler ortaya çıkarıyor.
Aslen Mut'lu olup eğitim amaçlı Konya'da bulunan Duran, ahşap işleme konusundaki mazisini anlatırken; “Tahta işleri çocukluğumdan beri ilgimi çekiyordu. Bu ilgimizi ürün olarak ortaya koyma düşüncesi bundan yaklaşık 3 ay önce başladı. Ahşap işlerine olan merakım iyice arttı ve ortağım ile beraber bir şeyler tasarlamaya başladık. Standart kalıpların dışına çıktık ve kendi çizgimizi oluşturduk. Kişiye özel siparişler almaya başladık, yaptığımız siparişler göz önüne çıkmaya başladı, düzenli siparişler gelmeye başladı, el işçiliği günümüzde daha da ön plana çıkmaya başladı. İnsanların el emeğine olan merakları artmaya başladı. Çoğu sektörde olduğu gibi bizim sektörde de makineleşmeye gidildi. Her şey kalıp olarak çıkmaya başladı. El işçiliği yapan insanların sayısı gitgide azaldı. Türkiye de tahta oymacılığı ile uğraşan belli sayıda insan kaldı. Her gün gitgide azalıyor. Biz kendi çapımızda sipariş topluyoruz. Kişinin zevkine, işine uygun tasarımlar yapıyoruz. Bize sipariş geliyor. Biz o siparişi kendimiz ölçüp biçiyoruz. Kendi yorumumuzu ve işçiliğimizi katarak müşterilerimiz ile ortak bir düşüncenin ürününü ortaya koyuyoruz. Şu ana kadar yaptığımız ürünlerde tamamen böyle. Örneğin beton işi ile ilgilenen bir abimize beton mixeri yapıyoruz. Gazeteci abimize fotoğraf makinesinin maketini yapıyoruz. Kişiye özel isimlikler yapıyoruz, yani tamamen kişiye özel çalışmaktayız ve yaptığımız işlerden gurur duyuyoruz. El işçiliği gerçekten uğraş isteyen bir şey. Boş zamanlarımızı tahta üzerine çalışarak geçiriyoruz.” dedi.
İlçemiz gençlerinden Ahmet Kemal Duran'ı bu tarz sosyal faaliyetlerinden ötürü kutluyor, emeklerine gün geçtikçe daha yenilerini ekleyeceğini umut ediyoruz.



362 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın