Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam206
Toplam Ziyaret780514
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİNLİLER ANKARA’DA BULUŞTU

Mersinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MEYAD)'nin Ankara'da düzenlediği geleneksel 'Mersinliler Dayanışma Gecesi'ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'la birlikte katılan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, hemşehrilerle buluşmanın keyfini yaşadı.
Ankara Konağı'nda gerçekleştirilen geceye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Türk Boyları Federasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca ile Ankara'da yaşayan siyasetçi, bürokrat, işadamı ve Mersinlilerden oluşan kalabalık bir davetli grubu katıldı.
Gecede konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin dışında kurulan Mersin hemşehri derneklerinin önemine değinerek, “Mersin ortak paydasında buluşarak, güçlü bir Mersin lobisi oluşturma gayretimiz böyle gecelerde ortaya çıkacaktır. Sizlerle bu mekanda olmaktan, aynı havayı solumaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'da Mersinli hemşerilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Mut Belediyesi olarak hemşerilerin her konuda yanlarındayız. Elimizden geldiği gücümüzün yettiği oranda katkı sunmaya hazırız” dedi. Mersinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MEYAD) Başkanı Arzu Onurdağ Kılıç ise MEYAD ailesi olarak uzun yıllardır Ankara'da Mersin'i tüm güzellikleri ile anlatmaya çalışan, kültürünü tanımak ve yaşatmak amacıyla faaliyet gösteren bir dernek olduklarını ifade ederek, “Mersin ile ilgili basında öne çıkan haberlere baktığımız zaman Mersin'de yasa dışı sokak gösterileri, kavgalar, olaylar ve maalesef hepimizi derinden üzen, hiçbir zaman unutamayacağımız Özgecan Aslan olayını görüyoruz. Oysa bizim çizmek istediğimiz bambaşka bir Mersin var. Bizim çizdiğimiz Mersin'de birlik beraberlik ve güzel bir Mersin var” dedi.
Gecede, Türk Halk Müziği sanatçısı hemşerimiz Musa Eroğlu ile yöresel müzikleri seslendiren gruplar sahne aldı. Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi Ankara'daki Mersinlileri coşturdu.



585 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın