Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam586
Toplam Ziyaret781744
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MESKİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Mut Ziraat Odası Toplantı salonunda yapılan sunum Mersin ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bir çalışma olarak belirtildi.
Bilgilendirme toplantılarında, MESKİ'nin 2015 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler, MESKİ'nin Kurumsal yapısı, 2016 yılındaki projeleri ve hizmetleri, 2016 Mali yılı bütçe ve tam maliyet esaslı tarifelerin sunumu, su tasarrufu ile ilgili genel bilgiler verildi. Bilgilendirme toplantılarının sonunda katılımcıların soruları, talepleri, öneri ve şikâyetleri alınarak gerekenin en kısa sürede yapılacağı ifade edildi.
MESKİ bütçesinde yer alan gelir ve gider ödenekleri ifade edilirken, tahsilata ilişkin yetkinin 2560 sayılı İSKİ Kanununa göre yapıldığı, hizmet alanı ve devralınan borç ve yükümlülüklerin ise 6360 sayılı kanuna göre gerçekleştiği belirtildi.
MESKİ 2016 yılı gider bütçesi 671.000.000,00 TL olarak açıklandı. Gelir bütçesindeki yaklaşık 40 milyon TL'lik açığın borçlanarak bütçe denkliği sağlandığı ifade edilirken, su ücreti tarifesinin gelir kalemleri ve kullanılan suyun metreküp oranından elde edildiği söylendi. Kademeli fiyatlar metreküp bazında ve kullanım alanlarına göre ne kadar olduğu, atık su bedeli ve katı atık bedelleri üzerinden bilgilendirme yapıldı.
Toplantıda ALO 185 MESKİ çağrı merkezince yürütülen çalışmalar, SMS ve E-mail yoluyla bilgilendirmeleri kapsayan sinevizyon gösterildi. Toplantıya katılan katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından program sona erdi.
MESKİ Bilgilendirme Toplantısına Mut Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Demirdağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Koordinasyon Şube Müdürü Hüseyin Salgur, MHP Mut İlçe Başkanı Durmuş Ali Çerekçi, Muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarından çalışanlar, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve basın mensupları katıldı.
MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yapılan bu tarz toplantıların Vatandaşlarımız ile doğrudan doğruya diyaloğumuzu sağlaması açısından çok önemli olduğunu belirtti. Genel Müdür Aybak; “Yapılan bilgilendirme toplantıları ile MESKİ' nin gerçekleştirdiği faaliyetler ve hazırladıkları projeler hakkında bilgileri vatandaşlarımızla paylaştık. Bu tarz toplantılar ile vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için neler yapabiliriz konusunda görüş alışverişlerinde bulunarak diyaloğu ve dinamiği en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Toplantılar için emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bilgilendirme toplantılarımızı 2016 yılı içerisinde düzenli aralıklarla yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Toplantıya katılanlara MESKİ tarafından hazırlanmış, bilgilendirme broşürleri, bayrak ve ev kullanımına yönelik materyaller içeren çanta hediye edildi.



383 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın