Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam364
Toplam Ziyaret781121
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TULUMBA BAT-ÇIK İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mersin trafiğini rahatlatmak adına yürüttüğü Bat-Çık projelerinin ilki olan Tulumba Bat-Çık'ta sona gelindi.
Mersin'in trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan Tulumba Bat-Çık Projesi'nde, kuzey-güney yönlerinde trafiğe açılacak olan ilk etabın asfaltlama çalışması tamamlandı.
Işıklandırma ve orta refüj çalışmalarına başlayan ekipler, yakın zamanda Silifke Caddesi ve GMK Bulvarı güzergahlarında asfaltlama çalışmasına başlayacak.
Çalışmalarını ara vermeden sürdüren ekipler, betonarme çalışmalarının da büyük kısmını tamamladı. Teknik altyapı çalışmalarında ise öncelikle yağmur suyu tahliyesinde kullanılacak pompa istasyonlarının montajı gerçekleştirildi. Mersin'de ilk olacak olan Bat-Çık Projesi'nde sürücülerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi ve alt geçitte yağmur suyu birikmesini önlemek adına kuzeybatı-güneydoğu yönlerinde ve Silifke Caddesi girişinde üç tanktan oluşan modüler sistem pompa istasyonları kuruldu. Burada kullanılan teknik ekipmanlar ve elektrikli pompalar ise İsviçre'den özel olarak getirtildi.
Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin trafiğinde sorunların giderilmesi için önemli bir proje olan Tulumba Bat-Çık inşaatında hummalı bir çalışma ile sona yaklaşıyoruz. Tabi bu proje önemli bir ulaşım zincirinin ilk halkasını oluşturuyor. Şu anda Ulaşım Ana Planı üzerinde de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Belirlenen hedefler doğrultusunda da ulaşımda hizmet ağını genişleterek, birer birer tüm sorunları çözeceğiz. Kent trafiğinin gün geçtikçe yoğunlaştığı Mersin'de, vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıyı en aza indirmek için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyor ve projeler üretiyoruz” dedi.



397 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın