Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam594
Toplam Ziyaret779222
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN'İN KURTULUŞ GÜNÜNDE ŞEHİT VE GAZİLER UNUTULMADI

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç ve Mersin milletvekilleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi'ni ziyaret etti.
Ziyaret sırasında, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Kemal Cındız tarafından geçmiş yıllardaki törenlerde gaziler ile birlikte çekilen fotoğrafları hediye edildi.
Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi
Ziyaretin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Gazi ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği ve emniyet mensubu şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine Orkide Restoran'da yemek verildi.
Yemeğe Başkan Kocamaz'ın yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersin milletvekilleri, askeri erkân, şehit ve gazi yakınları katıldı.
Yemek öncesi konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Üzerinde yaşadığımız topraklarda başımız dik gezebiliyorsak, bunun en önemli nedeni atalarımızın verdiği bağımsızlık mücadelesidir. Bu toprakların Aziz Atatürk'ün de ifade ettiği gibi dahili ve harici düşmanları hep olmuştur, bundan sonra da hep olacaktır. Bizler birlik ve beraberlik içinde olup, birbirimize sahip çıktığımız sürece, bu topraklarda hep birlikte yaşayacağız” dedi.
Her insanın farklı görüş, düşünce ve inanca sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Kocamaz, aynı kentte yaşayan insanların kentin sıkıntılarını hafifletmek için bir olmaları gerektiğini ifade etti.
Gelecekte Mersin'i çok güzel günlerin beklediğini belirten Başkan Kocamaz, “Mersin her geçen gün değişiyor, gelişiyor ve eksiklerini tamamlıyor. Biz kendimize düşen görevi yerine getirerek, geçmişle gelecek arasındaki köprüyü oluşturuyoruz. Atalarımızdan, dedelerimizden devraldığımız bu görevi umut ediyorum ki bizden sonraki nesiller daha ileri noktalara taşıyacak ve onlar da gençlere örnek olacaktır” diye konuştu.



407 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın