Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam519
Toplam Ziyaret772458
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN'İN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü coşku ile kutlandı.
Mersin Tren Garı'nda protokolün muharip gazileri karşılaması ile başlayan tören, protokol üyeleri ve vatandaşların Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşü ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti il temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği temsilcileri, Kuvayı Milliye Mücahitleri Derneği temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, törene katılanları resmi araçla selamladı.
Günün anlam ve önemine ait şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, zaferlerin milletlerin kalp atışları, zafer törenlerinin ise millî heyecanların şahlanış günleri olduğuna değinerek, bu anlamda 3 Ocak'ın özgürlük aşığı Mersinlilerin umutsuzluğunu umuda dönüştürdüğü kutlu bir gün olduğunu vurguladı.
Mersin'in kurtuluşunun sadece bir şehrin kurtuluşu olmadığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Mersin'in kurtuluşu, tüm Çukurova'nın, hatta Türkiye'nin kurtuluşudur. 30 Ağustos ne ise 27 Aralık ve 3 Ocak odur. Yunan'ın denize dökülmesi ne ise işgal güçlerinin, Fransızların Mersin'den çekip gitmek zorunda kalması odur” dedi.
Türk milleti ve Mersinlilerin geçmişten aldıkları derslerle geleceğe emin adımlarla ilerlemesi gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Tarihteki sıkıntılar geçmişe bakıp hüzünlenmek; tarihî zaferler geçmişe bakıp gururlanmak için değildir. Bugün bize düşen; Mersin'in işgaliyle hüzünlenmek ya da 3 Ocak zaferiyle sarhoş olmak değildir. Bize düşen, yaşadıklarımızdan dersler çıkarmaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Siyasî ve askerî zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner' sözünü bayrak edinmektir” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasının devamında Mersin'de yaşayan tüm vatandaşların Mersin ortak paydasında birleşerek, ortak değerler etrafında kenetlenip, kente sahip çıkması gerektiğini ifade etti.
Başkan Kocamaz, “Her birimizin aklında, yüreğinde, hayallerinde aynı Mersin var. Mersin geçmişimizdir, Mersin bugünümüzdür, Mersin geleceğimizdir. Ortak paydamız, kaderimizdir Mersin. Ulu Önder'imizin, 'Mersinliler! Mersin'e sahip çıkınız' buyruğunu bir emir kabul ederek, Mersin'i topyekûn sahiplenerek, hep birlikte bu sözü kendimize şiar edinelim. Mersinimizi birlikte büyütelim, birlikte yönetelim. Mersin'in geleceği için gönlümüzü, yüreğimizi ortaya koyalım. Bizden sonraki nesillere daha güzel, daha mutlu, daha müreffeh bir Mersin bırakalım” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi ve Mersin Üniversitesi Modern Halk Dansları grubunun gösterileri sonrası Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan oryantiring müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyaları verildi.
Sabahın erken saatlerinde ise Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısı ile geleneksel hale gelen ve Toroslar Kuvayı Milliye Anıtı'nın önünden başlayan Zafer Yürüyüşü'ne, Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç ve 7'den70'e her yaştan vatandaş katıldı.



384 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın