Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam502
Toplam Ziyaret779130
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Parkomat Sistemi Geliyor. Gazinoların Ruhsatları iptal edildi.

Mut Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını 5 Ocak 2016 Salı günü, Belediye Sinema ve Toplantı Salonu'nda yaptı. Açılış ve yoklamanın ardından, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Belediye Başkanı Nebi YILMAZ meclise bir önceki toplantının tutanağının oylanmasını sundu. Aralık 2015 meclis toplantı tutanakları meclis tarafından kabul edildi.
Gündemin ilk maddesi Denetim Komisyonu Üyeliği seçimi oldu. Partilerin gruplarından öneriler doğrulusunda gizli oylama ile Halil ŞAHİN (MHP), Fatma BULUTGENÇ (MHP) ve Sultan ÇOPUR (AKP) denetim komisyonu üyeliğine seçildi.
Gündemin diğer maddesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün konut alanlarında zemin ve alt katların ticari saha olarak teşvik edilmesi konusu oldu. Başkan YILMAZ gündemi İmar komisyonuna havalesini meclise sundu. Meclis tarafından konu komisyona havale edildi.
Yazalanı Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait ve camii inşaatı bulunan arsanın Türk Diyanet Vakfı'na devri veya tahsisi görüşüldü. Gündem İmar Komisyonuna havale edildi.
Belediye meclisi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün müzekkerelerinin ardından meclise havaleli evrakları görüştü. Bu gündem içerisinde Meclis Tatil Ayının belirlenmesi yer aldı. Belediye Meclisi tatil ayını Ağustos olarak belirledi.
Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sözleşmeli personellere verilecek ücretin belirlenmesi müzekkeresi, meclis tarafından kanununda yer alan ve devletin belirlediği artış oranında kabul edildi.
Zabıta Müdürlüğü'nün 2016 yılı maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi gündemi, bütçe komisyonuna havale edildi.
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından meclise verilen müzekkerede, 2015 yılında kullanılmayan ödeneklerin imhası yer aldı. Başkan YILMAZ; “Geçtiğimiz mecliste hep birlikte yedek ödenek konusunu görüşmüştük. Şimdi kullanılmayan ödenekleri imha etmek ve bütçe denkliği sağlamak amacıyla bu kararı alıyoruz. Ödenek imhasının ardından bütçe zaten kesin hesap olarak önümüze gelecek” dedi. Belediye meclisi kullanılmayan ödeneklerin imhasını kabul etti.
Geçtiğimiz meclis toplantısında belediyeye hibe edilen şirketin faaliyetlerine ve kabulüne ilişkin konunun bütçe komisyonunda görüşülmesinin ardından komisyon raporunu meclise sundu. Şirketin kabulü ve faaliyet alanlarını kapsayan rapor meclis tarafından kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Nebi YILMAZ; “Belediyemizin alt şirketinin olması çok önemli. Birçok hizmeti, hibeyi, daha kolay daha pratik biçimde hayata geçirebiliriz. İş ve hizmet alımı konusunda ve birçok alanda gelir getirici bir çalışma” dedi.
Belediye meclisi, Sarıtaş mevkiinde belediyeden almış olduğu parselin parasını ödeyemeyeceğini belirterek, parselin belediyeye geriye iadesini isteyen vatandaşın talebi meclis tarafından kabul edildi.
Kale Mahallesi Bereket Caddesi'ndeki (Hastane Karşısı) yol olarak kullanılan alanın kamulaştırılması görüşüldü, belediye meclisi parselin kamulaştırılmasını kabul etti.
Belediye Meclisi, Meydan Mahallesi Çömlekçi Sokak ile Yıldırım Sokak arasında kalan park ve Geçimli Mahallesi Alahan Mevkiindeki Park ve Mesaire Alanına isim verilmesini görüştü. Belediye Meclisi Meydan Mahallesi'ndeki parka; “Musa Eroğlu Sevgi Parkı”, Geçimli Mahallesi'ndeki mesire alanına da “Alahan Mesire Alanı” ismi verilmesini kabul etti.
Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü talep müzekkeresinde 2016 yılında bağ çeliği alımı ve dağıtımı yapılması konusunda meclisten onay istedi. Başkan YILMAZ; “Geçtiğimiz yıl fidan ve bağ alımı konusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından işlemleri yürütmüştük. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduktan ve bütçesini yaptıktan sonra bu konuları Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz aracılığıyla yapacağız” dedi. İlçe gelirinin artması ve ekonomik faaliyetlerin teşviki için 200 bin asma anacı dağıtımı için karar aldıklarını belirten Başkan YILMAZ, talebin şu anda 70 bin olduğunu söyledi.

PARKOMAT SİSTEMİ GELİYOR

Mut Belediye Meclisi ilçemiz için son derece önemli bir karara imza atarak otopark sorununu çözmeye yönelik parkomat siteminin kurulmasını görüştü. Büyükşehir Belediyesi'nden Atatürk ve Mustafa Kemal Bulvarı, İnönü, Hükümet ve Profesör Hüseyin Gezer caddeleri üzerinde parkomat sistemlerinin kurularak uygulanabilmesi için 18.12.2015 tarih ve 1243 sayılı kararla yetki alan Mut Belediyesi, cadde ve bulvarlardaki trafik akışının daha hızlı ve düzenli olmasına katkı sağlayacağı düşüncesiyle ilçemizde parkomat uygulamasını kabul etti.

GAZİNOLARIN RUHSATLARI
İPTAL EDİLDİ

Gündem dışı değerlendirmelerde bulunan Başkan Nebi YILMAZ; şehir içi gazinoların taşınması ve ruhsatlarının iptaliyle ilgili bilgi verdi. YILMAZ; “Değerli arkadaşlar hepinizin bildiği gibi şehir içinden gazinoların taşınması için çalışma başlattık. İnşaat ve alt yapı çalışmalarında bizden kaynaklanan 20 günlük bir gecikme oldu. Ancak biz bugün saat 10.00'da encümende görüşerek şehir içindeki gazinoların tamamının ruhsatlarını iptal ettik. Kendilerine ve emniyete tebligatları yapıyoruz. Bu konuda işyeri sahipleriyle görüşeceğiz, binaların satış mı, kiralamamı olacağı konusunda yer teslimi yaparken karşılıklı imzaları alacağız. Şehir içindeki kötü görüntüyü, ses ve gürültü kirliliğini, istenmeyen manzaraları vatandaşımızın talebi doğrultusunda ortadan kaldıracağız” dedi.
Göreve geldiklerinde ilçe merkezinde 460 ruhsatsız işyeri olduğunu ifade eden Nebi YILMAZ, “Biz bu sayıyı 200'ün altına indirdik. Ciddiyetle çalışmalarımızı yapıyoruz. Ümit ediyorum bu sayıları 7 veya 8'in altına indireceğiz” dedi.
Mut halkına basın yoluyla ve toplantıya katılanlar aracılığıyla çağrı yapan Başkan YILMAZ, ilçeyi tanıtıcı küçük biblo, anahtarlık, buzdolabı süsü gibi hediyelik eşyalara destek vereceklerini, gelen her talebi değerlendireceklerini söyledi.
İlçeyi tanıtım faaliyetlerine Mut insanının kendisinden başlayarak devam edeceklerini kaydeden YILMAZ, MEYAD toplantısı sonrasında Sayın KOCAMAZ ile görüşmelerinden elde ettiği bilgilerle birlikte Mut için gezi turları organize edeceklerini söyledi. Belediye Başkanı YILMAZ; “Yıl 12 ay boyunca, 10'ar 20'şer kişilik gruplar halinde, kim olursa olsun, bize gelen talebi alacağız, gün vereceğiz ve ilçemizin Alahan Manastırı, Yer Köprü Şelalesi, Mavga Kalesi, Sason Kanyonu, Zeytin Anıt Ağacı gibi yerleri önce kendi insanımıza göstereceğiz. Mut'ta yaptığımız anketlerde ilçe halkımızın %68'i Yerköprü'ye, %78'i ise Alahan Manastırı'na gitmemiş, bu sebeple insanımızın kendi memleketini dışarıda anlatabilmesi için görmesini sağlayacağız” dedi.



339 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın