Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi22
Bugün Toplam370
Toplam Ziyaret782122
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN KOCAMAZ, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gazeteciliğin fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu belirterek, “Her türlü engel ve olumsuzluklara karşın, basın çalışanlarının özverili çabaları, gazeteciliği özel bir meslek olarak kılmaktadır” dedi.
Her mesleğin kendine özgü zorlukları olmasına karşın, gazeteciliğin çok özel ve meşakkatli bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, mesajında şunları söyledi; “İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü, kulağı ve sesi olmakla kalmayıp, aynı zamanda yerel yönetimlerle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum kuruluşlarıdır.
Bu kurumlarda çalışan gazeteciler ise, toplumun doğru bilgi edinmesini sağlayan, bunu yaparken de kamu hizmeti veren önemli bir meslek grubudur.
Hızla büyüyen ve gelişen Mersinimizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada kentin geleceğini yönlendiren gazetecilerin katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür.
Basın mensubu arkadaşlarımızın birçoğunun maddi sıkıntı içinde olduklarını ve zor şartlar altında çalıştıklarını biliyoruz. Bu kadar zor şartlar altında çalışan basın mensuplarının milletimizin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunarak, görevini ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirdikleri de bilinmektedir. Bu anlayış ile görevini yapan basın çalışanlarının üzerindeki baskıların ve saldırıların azalması da hepimizin ortak hedefidir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın mensuplarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”



392 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın