Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam495
Toplam Ziyaret781653
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İLK YAZIM

Merhabalar, Diğerkâm da nedir dediğinizi duyar gibiyim Günümüz toplumunun gittikçe bencilleştiği, hatta egoizme varan seviyelerde hep bana hep bana dediğinden şikayet ederiz hepimiz. İşin acı tarafı, zaman ilerledikçe daha da kötüye bir gidişin olması, buna karşılık da toplum olarak pek bir şey yapamamamızdır. Büyük tabi afetler gibi olaylarda (Allah tekrarından milletimizi korusun) ortaya koyduğumuz birlik beraberlik havası maalesef devamlılığını koruyamadığımız bir güzel ahlakımız.
Bireysel anlamda bencillik o kadar baskın hale geldi ki, zihninizi bir yoklayın; bencilliğin tersi nedir? Unutmuşuz değil mi? Cevap pek çok kişi için “bencil olmamak” olacaktır. Oysa güzel Türkçemizde, unutulmuş olsa da bencil olmanın tersi “Diğerkâm” olmaktır. Yeni Türkçe'de “Özgeci, Özgecil” gibi bir karşılığı var ama gerek söyleyiş gerekse çağrıştırdığı anlam itibariyle kastedilen manayı karşılamadığından tercih etmiyorum. “Diğerkâm” sözlüklerde “başkalarının derdiyle dertlenen, kendisiyle birlikte başkalarının da iyiliğini isteyen” gibi çok güzel anlamlara gelen bir güzel kelimemiz.
Yıllara dayalı, İlçemizin hafızası durumundaki “Mut'tan Haber” gazetemizde köşe yazmam düşünüldüğünde aklıma ilk gelen isimdi Diğerkâm. Mut'lu hemşehrilerimin derdiyle dertlenen, ihtisas sahibi olduğum konularda mümkün olduğu kadar anlaşılır ve faydalı bilgiler paylaştığımız, sorulara cevap verilmeye, hemşehrilerimizin derdiyle dertlenmeye, kısaca “Diğerkâm”olmaya çalışacağımız bir sürece başlıyoruz.
Bu köşede Allah kısmet ederse; başta Gayrimenkul Mevzuatı, Gayrimenkul değerlemesi, alım/satımlarda dikkat edilecek konular yanı sıra, hemen herkesin muhatap olduğu(bir kısmımızın canını yakan) Bankacılık, krediler, Devlet destek ve teşvikleri, Finans konuları, genel ekonomi, yerel ekonomi, finansal danışmanlık, Resmi ve Özel Bilirkişilik hizmetleri gibi konularda paylaşımlar yapmaya çalışacağım.
Fazla tekrara düşmemek bakımından; İhtisas konularımız için Mut'tan Haber gazetemizin 30 Aralık 2015 tarihli sayısında Sektörel Haber başlığı altında yayınlanan Gayrimenkul Değerleme başlıklı haberin okunması faydalı olacaktır.
Paylaşımlarımızın verimli olması için interaktif bir süreç olması arzusundayım. Yukarıda saydığım hususlarda her türlü soru ve değerli görüşlerinizle bana yön vermenizi istirham ediyorum. “Göç gide gide düzelir” gibi bir atasözümüz var malum, bizim de hasbihalimiz zamanla en iyiye doğru gidecektir ümidindeyim.
Bu vesileyle; rahmetli Sıtkı Soylu amcamızın yadigârı, İlçemizin istikrarlı gazetesi, Mut'tan Haber ailesine iştirak etmemi uygun gören Ali Yaver Soylu ağabeyim ve Sıtkı Soylu kardeşime teşekkür ederim.



441 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın