Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam307
Toplam Ziyaret778935
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HEYELANIN KAPATTIĞI YOLLAR AÇILDI

Silifke ilçesinde iki gündür devam eden yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda kapanan yollar belediye ekiplerince ulaşıma açıldı.
Sağanak yağış sebebiyle Cilbayır Mahallesindeki ana ve ara yolların birçoğunda sel ve heyelan olayları yaşandı. Silifke Belediyesi ekipleri, tüm noktalara aynı anda müdahale ederek, olumsuzlukları büyük oranda ortadan kaldırdı. Mahallede sel ve heyelan olaylarının tüm izlerini ortadan kaldırmak için çalışmalara devam ediliyor.
Cilbayır Mahallesi Muhtarı Abdullah Dölek, ilçe genelindeki etkili sağanak yağışın, mahallelerinin bazı bölgelerinde heyelan ve sel olaylarının yaşanmasına neden olduğunu belirterek, "Yollarımız araç trafiğine kapandı ve vatandaşlarımız akşam saatlerinde büyük sıkıntılar yaşadı. İki gündür etkisini sürdüren yağışların etkisi ve arazi yapısının da çok dik olmasından dolayı toprak kaymaları ve sel gibi olaylara maruz kaldık. Sağ olsun Belediye Başkanımız Mustafa Turgut'un talimatları neticesinde Silifke Belediyesi ekiplerimiz anında müdahale ettiler. Kapanan yollarımızı açarak, sel ve heyelan olaylarının izini kaybettirmeye çalışıyorlar. Başkanımıza ve ekiplerine mahalle halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.
Silifke Belediyesi acil müdahale ekiplerinin yaşanan sel ve heyelan olaylarına anında müdahale ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Ekiplerimiz hemen olay yerine intikal ederek gerekli çalışmaları icra etmiştir. Cilbayır yolu yaptığımız çalışmalar neticesinde trafiğe açılmıştır. Aynı yolda bakım ve kontrol çalışmalarımız devam etmektedir. Gerek sağanak yağışların etkisi gerekse arazi yapısının etkisiyle yaşanan heyelan olaylarında çok şükür bir can kaybı ya da bir yaralanma olayı yaşanmamıştır. İlçemizin değişik mahallelerinde meydana gelen küçük çaptaki aksaklıklar büyük oranda ortadan kaldırılmıştır. Ekiplerimiz, yaşanan bu heyelanların izlerini tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar çalışmalarını sürdürecektir” diye konuştu.



421 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın