Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam386
Toplam Ziyaret777879
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ENGELLERİNİ AŞTILAR SERTİFİKALARINI ALDILAR

Verdiği sağlık, sosyal ve eğitim hizmetleri ile engelli bireylerin özgüvenlerini kazanmalarına katkı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'El Yapımı Sabun Üretimi Kursu'na katılan toplam 10 kursiyere sertifikalarını verdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü, Mersin Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O işbirliği içerisinde gerçekleştirilen 'Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz' projesi kapsamında el yapımı sabun üretimi alanında eğitim alan zihinsel engelli vatandaşlar sertifika heyecanı yaşadı.
Uzman hocalar eşliğinde üç ay boyunca devam eden kursa Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde ikamet eden, sosyal güvencesi olmayan ve ekonomik gücü zayıf engelliler arasından belirlenen 10 zihinsel engelli birey katıldı.
El becerilerini geliştirme imkanının yanı sıra bilgi ve birikim kazanan kursiyerler sertifikalarını alırken aileleri de duygu dolu anlar yaşadı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a engelli bireylere göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerini ileten aileler, bu tür kurslar sayesinde artık engelli çocuklarının hayata daha sıkı bağlandıklarını ve bunun mimarının vermiş olduğu destekler ile Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirttiler.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı Şubat ayı içerisinde keçe aksesuarı ve taş bebek yapımı, girişimcilik ve bilgisayar kursu ile aromatik bitki yetiştiriciliği alanlarında engelli bireylere kurs vermeyi planlıyor. Kurslara katılmak isteyen engelli bireyler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı'na başvuru yapabilecek.



426 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın