Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam259
Toplam Ziyaret782011
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Çağrıları Açıldı.

Mut Ziraat Odası Konferans Salonunda, 26 Ocak 2016 tarihinde Çukurova Kalkınma Ajansı'nın “Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Programı ÇKA Proje Uygulama Bölüm Başkanı Türker DÖLEKOĞLU anlattı.
Proje uygulama rehberi, başvuru kılavuzu Çukurova Kalkınma Ajansı web sitesinden doldurularak elektronik ortamda 8 Nisan 2016 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. 15 Nisan 2016 ise son gün.
Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından yılda on kişiden az çalışanı ve yıllık net şatış hasılatı 1 milyon TL'nin altında olan işletmelere %10 ile %50 oranında destek verilecek.
Mikro İşletmelerin kurumsallaşması, rekabetçiliğin geliştirilmesi mali programı kapsamında kurumun ayırdığı toplan ödenek 7 milyon TL.
Minimum 25.000 TL ve en fazla 250.000 TL'nin destek verildiği proje kapsamında, gıda-içecek, kimya-plastik, tekstil-hazır giyim, makine-metal işleri, metalik olmayan mineral ürünler, ayakkabıcılık, materyallerin geri kazanımı, mobilya imalatı, lojistik, turizm amaçlı konaklama tesisleri ve bilişim sektörleri faydalanabilecek.
Projenin önceliklerini sıralayan Çukurova Kalkınma ajansı Proje Uygulama Bölüm Başkanı Türker DÖLEKOĞLU, “Birinci önceliğimiz mikro işletmelerin kurumsallaşma düzeyi, ihracat, pazarlama ve kalite standartlarının arttırılmasıdır. İkinci önceliğimiz ise, mikro işletmelerin ürün, süreç ya da pazarlama yeniliği, ürün geliştirme ve ürün çeşitlendirme olanaklarının arttırılması” dedi.
Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hiçbir danışman firma veya aracı kuruluşla organik bağı olmadığını kaydeden Dölekoğlu katılımcıları uyardı ve “Hiçbir danışman firma veya özel aracılarla bağımız yok, isteyen web sitemizden formlarımızı inceleyebilir, müracaatta bulunabilir. 4-19 Şubat tarihleri arasındaki proje hazırlama eğitimlerimize katılabilir. Proje hazırlama konusunda bazı uyanık danışman firmalar insanımızı kandırıyor. Bu konuda dikkatli olalım” dedi.
Destek programına katılım koşulları, uygunluk kriterleri, proje süresi hakkında bilgiler veren Dölekoğlu, katılımcıların sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.



533 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın