Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam138
Toplam Ziyaret778766
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKLILIKTIR

OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKLILIKTIR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.
Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında 2 Nisan'ın Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildiğini anımsatan Başkan Kocamaz, otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğuna dikkat çekti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yılın bir ayı değil 365 günü otizmli bireylerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Türkiye'de 650 binin üzerinde otizmli birey var. Şehrimizde özellikle otizm konusunda farkındalığı artırmak ve olumlu yönde algı oluşturmak adına vatandaşlarımıza söz verdik. Bu konuda yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 2016 yılı içerisinde hizmete girmesi planlan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezimiz ile birlikte otistik çocuklarımız kentimizde hak ettiği modern eğitimi alabilecek” dedi.
Otistik bireylerin bağımsız yaşam becerisi kazanması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Otistik çocuklarımızın psiko-sosyal rehabilitasyonlarına katkı sağlayabilmek amacı ile atla terapi (hippoterapi) yöntemini kullanarak Mersin'de örnek olduk. Bu tür konularda kentimizde farkındalığın artması ve olumlu yönde algı oluşması adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yine bu amaç doğrultusunda yaptığımız çalışmalar kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Rıfat Argün Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Mersin Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri düzenledik” şeklinde konuştu.
Mersin'in geleceğini ve çocuklarını düşünerek hizmet verdiklerini, toplumun sorunlarına çözüm sunmayı ve bunu hayata geçirmeyi ilke edindiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Mersin'de otizme kayıtsız kalmayacağız. Unutmayın; otizm eksiklik değil farklılıktır” dedi.

369 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın