Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam424
Toplam Ziyaret771935
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ELVAN VE EROĞLU'DAN MERSİN'E YATIRIM MÜJDESİ

ELVAN VE EROĞLU'DAN MERSİN'E YATIRIM MÜJDESİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İlimizin muhtelif yerlerinde gerçekleştirilecek yatırım projelerinin toplu temel atma töreni, yapımı tamamlanan bir tesisin açılışı, gelir getirici tür desteğinden ve ORKÖY (Orman ve Köy İlişkileri) kredilerinden yararlanan çiftçilerimize sertifikalarının dağıtım töreni Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Vali Çakacak'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Vali Çakacak'ın yanı sıra Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Genel Müdürler, İl Protokolü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yatırımları konu alan bir sinevizyon gösterisi ile başlayan törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan; Mersin'in sanayi ve ticaret şehri olduğu kadar önemli tarımsal üretime de sahip olduğunu vurgulayarak; tarımsal üretimde suyun önemine değindi. Elvan; “Su varsa tarımda daha fazla üretim ve tarımsal gelir artışı ve rekabet gücü var demektir. Bu nedenle tarım arazilerinin sulanması son derece önemlidir. Orman ve Su işleri Bakanlığımızın yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda bugün dokuz tesisimizin temelini atıyor, bir tesisimizin de açılışını yapıyoruz. Açılışı yapılan, temeli atılan bu tesisler, zeytinciliğin geliştirilmesi, ceviz üretiminin desteklenmesi, bal ormanlarının oluşturulması ve benzer çalışmaların tamamı Toros dağlarında yaşayan Yörük kardeşlerimizin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi ve daha fazla tarımsal gelir elde etmelerine yönelik çalışmalardır”
“Açıkça görüldüğü üzere bölgede ciddi sıkıntılar yaşanmasına rağmen ülkemiz istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir. Avrupa ülkelerinde büyüme hızı durmuşken, etrafımızdaki ülkeler de küçülürken Türkiye geçtiğimiz yıl yüzde dört büyüme gerçekleştirdi. Halen de büyümeye, güçlenmeye ve kalkınmaya devam ediyoruz. Ülkemizin önünü kesmeye çalışanlara, büyümesinden ve gelişmesinden rahatsız olanlara en güzel cevabı vermeye devam edeceğiz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise; “Mersin'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek; hayata geçirilecek olan muazzam projelerle Mersin'in çok daha iyi bir konuma geleceğini belirtti. Eroğlu; “Bugün burada dokuz tesisimizin temelini atacak, bir tesisimizin de açılışını yapacağız. 2014 yılında Mersin'e 58 müjde getirmiştim. Bugün de Sayın Başbakan Yardımcımızla birlikte size 37 yeni müjde daha getirdik. 23 tanesi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne, 8 tanesi Orman Genel Müdürlüğüne, 4 tanesi Doğa Koruma Genel Müdürlüğüne, 2 tanesi de meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait olmak üzere; toplamda 37 projeyi önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz. Son 13 yılda Mersin'e toplam 16 milyar TL değerinde muazzam yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Bu yüzden Akdeniz Gelişim Projesi (AKDENİZGEP) kapsamında 2019 yılının sonuna kadar Mersin'e daha çok yatırım yapmaya devam edeceğiz. Tüm bu yatırımların Mersinimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali Çakacak da; " Devletimiz tarafından özellikle son 10-15 yıldır hayata geçirilen devasa yatırımlar ile ülkemiz ve Akdeniz'in incisi Mersin'imiz, gelişmesini ve kalkınmasını her geçen gün daha da ileri noktalara taşımaktadır. Bu dönemde eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ulaştırmadan spora kadar tüm sektörlerde çok önemli yatırımlar Mersinimize kazandırılmıştır.
“Mersin; kazandırılan yatırımlar ve sağlanan destekler neticesinde bugün, tarım, sanayi, ticaret, lojistik ve turizm alanlarında ülkemizin öncü illerinden biri olma konumunu iyice pekiştirmektedir.”
“Bu süreç zarfında ilimize gösterdikleri yakın ilgi ve sürekli desteklerinden ötürü başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Sayın Başbakan Yardımcımıza ve Sayın Bakanımız nezdinde tüm Bakanlarımıza Mersin halkı adına şükranlarımı sunuyorum.”
“Günümüzde su ve su kaynaklarının rasyonel, etkin ve verimli kullanımı hayati önem taşımakta ve stratejik bir konumda görülmektedir. Bu nedenle yeni barajların inşa edilmesi, eski sistem sulama altyapısının modernize edilmesi ve modern sistemlerin kurulması ile hem suyun tasarruflu kullanımı sağlanmakta hem de ürün verimi en üst düzeye çıkarılmaktadır. “
“Bu bağlamda, su kaynaklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik yatırım projelerinin, Devletimiz tarafından öncelikli konular arasında görülmesi, bir tarım kenti hüviyetine de sahip Mersin'in tarımsal kalkınmasına büyük destek sağlamaktadır. “
“Bugün de temelini atacağımız ve 279 milyon lira yatırım bedelli 8 tesis ile başta Sayın Başbakan Yardımcımız ve Sayın Bakanımız olmak üzere, Devletimizin yakın ilgi ve destekleriyle ilimizde son yıllarda hayata geçirilen yatırımlara yenilerini eklemenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.”
“Bu yatırımlarla 164 bin dekar tarım alanımız daha sulama suyuna kavuşmuş olacaktır. Pamukluk Barajı sulama iletim hattı kapsamında inşa edilecek 4.618 metre uzunluğunda tünel ile de Pamukluk Deresinin can suyu, hem vatandaşlarımızla içme suyu olarak buluşacak hem de verimli topraklarımızın bereketine bereket katacaktır.”
“Aksıfat Barajı içme suyu isale hattının yenilenmesi ile Erdemli ve Silifke ilçemize bağlı 35 mahallemize kesintisiz ve yeterli içme suyu sağlanacaktır.”
“Bunların yanında Anamur ve Mut ilçelerimizdeki 2 mahalleyi ve 770 dekar tarım alanını taşkından koruyacak dere ıslahları, 670 bin metreküp suyun depolanmasına imkan sağlayacak bir gölet ve Tarsus İlçesindeki bir drenaj kanalı üzerinde yöre halkının ulaşımını sağlayacak bir köprü yapımı ile Orman ve Su İşleri bakanlığımızın yatırım atağı devam edecektir.”
“Bu tören ile birlikte gelir getirici türlerin özellikle de ceviz seferberliği katma değeri yüksek ürünlerin fidanlarının vatandaşlarımıza dağıtımı ile ilgili olarak son 3 yılda 45 türde, 11 bin dekar alanda 858 haneye 180 bin fidan dağıtımı yapılmıştır. Bu projelerin yapılmasından gerçekleştirilmesine kadar emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. “
“Bugün bir araya gelmemize vesile olan temelini atacağımız tesislerin, açılışını yapacağımız tesisin ve yapımı devam eden proje, yatırım ve hizmetlerin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, beraberinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve diğer protokol üyeleri ile birlikte, Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında yapılacak olan 9 tesisin temeli atıldı ve yapımı tamamlanan 1 tesisin de açılışı gerçekleştirildi.
Tören, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından kura çekimi yapılarak Çevlik ile Arslanköy Mahallelerinde gelir getirici fidan dikimi yapılmış olan alanların mahalle halkına tahsisine ilişkin sertifikaların verilmesiyle sona erdi.

391 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın