Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam515
Toplam Ziyaret782267
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

LÜTFİ ELVAN MUT'TA

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mut'ta muhtarlarla bir araya geldi.

Mut'ta Şimşek Tesislerinde gerçekleştirilen ve muhtarlar ile mahallelerin sorun ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı buluşmaya; Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, bölge müdürleri, il müdürleri, daire amirleri, Büyükşehir ve ilçe belediye yetkilileri ile muhtarlar katıldı.
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan toplantı öncesinde yaptığı konuşmada “Muhtarlık müessesesi bizim için çok büyük öneme sahiptir. Çünkü sorunu bizzat yerinde görerek doğru tespit ederek öncelik sırasını belirleyen ilk görevliler muhtarlarımızdır. Bu nedenle sizlerin sorun ve taleplerinin çözüme kavuşturulması bizim için her zaman önceliklidir. Bildiğiniz gibi şu an bir ateş çemberinin içerisindeyiz. Buna rağmen ülkemiz büyümeye ve kalkınmaya, istikrar adası olmaya devam ediyor. Ülkemiz 2015 yılı itibariyle Hindistan ve Çin dışında büyüme performansı en yüksek ülkelerin başında geliyor. Diğer taraftan Avrupa ülkeleri ve diğer ülkelerin büyümek bir yana küçülmeye başladıklarını görüyoruz” dedi.
Elvan şöyle konuştu: “Yatırım boyutu itibariyle baktığımızda ilçemizin en büyük ve önemli projesi Mut çevre yolu ile birlikte Mut-Silifke bölünmüş yol projesidir. Bu projenin ihale süreci tamamlandı, önümüzdeki hafta içerisinde de yüklenici firma ile imza aşaması tamamlandıktan sonra çalışmalara hemen başlayacağız. Mut-Karaman yolu iyileştirme çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan Mut-Gülnar yolu ile ilgili proje aşaması tamamlandı ve 2016 yılı yatırım programına almayı planlıyoruz. Mut-Kırobası-Güzeloluk yolunda da iyileştirme çalışmaları devam ediyor, bir yandan da proje çalışmasını sürdürüyoruz. Mut-Ermenek yolunda da önemli gelişmeler sağlandı. Kalan kesimlerin tamamlanması ile ilgili olarak proje aşaması bitti, ihale süreci de tamamlandı. Yol standardının yükseltilmesi çalışmaları da kısa sürede başlayacaktır. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaları arkadaşlarımız yoğun bir şekilde sürdürüyor, ben de yakından takip ediyorum. İlçemizi daha kaliteli yaşam standartlarına kavuşturmak için yatırım ve hizmetlerimiz devam edecektir.”
Vali Çakacak ise yaptığı konuşmada; “Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan ile birlikte Erdemli ve Silifke'den sonra burada Mut'ta sizlerle beraberiz. Muhtarlarımız burada birinci elden devletin en üst kademesine istek, talep ve sorunlarını iletecekler, biz de yanımızda bulunan kurum ve kuruluş amirlerimizle birlikte sorunlarını kısa sürede ivedilikle çözüme kavuşturacağız. İnsan odaklı hizmeti esas alan ve sorunları en çabuk şekilde çözüme kavuşturmayı prensip edinen bir çalışma sistemine sahibiz. Resmi kurumlarımızın kapısı sizlere sonuna kadar açık, kurum amirlerimiz her zaman ulaşılabilir durumdalar. Çünkü seçilmiş insanlar olan muhtarlarımızın talepleri kişisel talepler değil, yaşadıkları ve sorumluluk sahibi oldukları bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve talepleridir. Bu nedenle bu toplantıları düzenlememizin de en büyük amacı budur” dedi.
Toplantı, muhtarların görev yaptıkları mahallelerin sorunlarının ve taleplerinin alınarak çözüm için ilgili kurum müdürlerine doğrudan iletilmesi ile devam etti.

560 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın