Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam364
Toplam Ziyaret781522
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

NİSAN MECLİSİ TOPLANDI

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN İSMİ BULVARIN DEVAMINA VERİLDİ

Mut Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısını, 5 Nisan 2016 Salı günü, Mut Belediye Meclis ve Toplantı salonunda yaptı.
Meclis gündemine geçilmeden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimiz anısına saygı duruşundu bulunuldu. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki meclis tutanakları oylandı.
Belediye Meclisi 2015 yılı faaliyet raporunu görüştü. Başkan Yılmaz Faaliyet raporunun oybirliği ile kabul edilmesinden sonra; “Biz Mutlu Büyük bir Aileyiz diyerek, belediyeyi baba ocağından sonra sığınabilecek 2. Adres yapma amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'Birlikte yaşıyorsak birlikte yönetelim' dedik ve yaptığımız hizmet adımlarını 'Ben yaptım oldu'dan ziyade birlikte karar alarak hayata geçirmenin davasını güttük” dedi.

Başkan vekilleri ve katip üyelerinin seçimini görüşen Belediye Meclisi, Volkan Şeker'i asil, Muhammet Uçar'ı da yedek olarak kapalı oylama ile Meclis Başkan vekilliğine seçti.
Gündemin diğer maddesi meclis katip üyeliği seçimi oldu. Meclis katip üyeliklerine Özgür Demirdağ (Asil), Durmuş Ali Çetin (Asil), Muhammet Ali Keskin (Yedek) ve Yusuf Uzun (Yedek) seçildi.
Encümen üyeliklerine ise Durmuş Ali Çetin ve Rasim Uysal seçildiler.
Belediye meclisi mevcut komisyonlara ilave olarak ihtisas komisyonları kurmayı görüştü. Belediye meclisi “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Eğitim Komisyonu ve Çevre-Sağlık Komisyonu” kurulmasını kabul etti.
Gündemde komisyon üyeliklerinin belirlenmesi yer aldı.
Komisyon üyelikleri ve seçilen isimler şu şekilde;
BÜTÇE KOMİSYONU: Muhammet Uçar, Halil Şahin, Doğanay Doğan, Halit Dursun Tapan ve Mehmet Eler
İMAR VE ŞEHİRCİLİK KOMİSYONU: Mustafa Tunca Çelik, Abdullah Kestel, Mustafa Özgür, Lokman Turhan ve Emi Atsan
KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU: Fatma Bulutgenç, Ali Rıza Konya, Doğanay Doğan, Sultan Çopur ve Ali Mustafa Işıklı
EĞİTİM KOMİSYONU: Volkan Şeker, Yusuf Uzun, Mehmet Güney, Sultan Çopur ve Lokman Turhan.
ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU: Muhammet Ali Keskin, Abdullah Keskin, Selçuk Kılınç, Emin Atsan ve Mehmet Eler.
Belediye meclisi İmar Komisyonuna havaleli evrakları görüştü.
Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Silifke Karayolu üzerinde adres belirleme ve şehircilik planlaması açısından bulvarın devamına isim verilmesi gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanlığına ait müzekkere ile halı sahanın olduğu bölgeden başlayarak Palantepe Çevre yolu kavşağına kadar olan bölümdeki bulvara merhum Alparslan Türkeş'in isminin verilmesi talebini görüşen meclis, teklifi kabul etti.
Meclise havaleli evraklar içerisinde parkomat ve süreli otopark uygulamalarının yerini ve tarifelerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan YILMAZ; “Konuyu bütün komisyonlarımıza havale ediyorum. Hepimiz dersimize iyi çalışalım konu çok önemli. Hep birlikte karar alalım ve Cuma günü yeniden bir araya gelerek konuyu neticelendirelim” şeklinde konuştu.
Meclis gündemine havaleli konular arasında belediyemizce ekonomik ömrünü tamamlamış ve atıl durumda bekleyen araçların başka kamu kurum ve kuruluşlarına tahsisi konusunda Başkan Yılmaz'a yetki verdi. YILMAZ, talep edilen araçların kamyonet ve beko olduğunu, bakım masraflarını karşılayıp araçları ayağa kaldırmak isteyen talipli küçük bir belediyenin olduğunu söyledi.
Belediye Meclisi gündem dışı olarak hissesinin tamamı hibe olarak devir alınan Mut İş Limited Şirketinin sermayesini 490 bin TL artırarak 500 bin TL'ye çıkardı.
Belediye Meclisi, Güneş Enerjisinden Elektrik üretilmesi projesi kapsamında, kurulması planlanan 1 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Projesi hususunda, İller Bankasından proje finansmanını kredi olarak sağlamak veya Yatırımcı firmalarla proje finansmanı anlaşması yapmak için Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a yetki verdi.
Başkan YILMAZ, 28 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Mersin tanıtım günlerine katılmak ve gerekli çalışmaları yapmak için yine meclisten yetki aldı.
Meclis gündeminin tamamlanmasının ardından Başkan YILMAZ, meclis üyelerine bilgi verdi, ilerleyen dönemlerde çözüm bulunması gereken konular hakkında herkesten destek istedi.

477 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın