Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam360
Toplam Ziyaret780668
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN YILDIZLARI'NA DESTEK

MERSİN YILDIZLARI'NA DESTEK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de suçlu çocuk oranının azaltılmasına yönelik olarak gönüllü kurum ve kuruluşlarla işbirliğiyle yürütülen 'Mersin Yıldızlar Projesi'nde yer alan takımlara malzeme yardımında bulundu.
Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Mezitli Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Mersin Sahil Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen projeye, Suriye'den göçle gelenler de dahil edildi.
Mersin'de son dönemde hayata geçirilen en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi olarak görülen 'Mersin Yıldızları Projesi' suça sürüklenen, göç mağduru, bölünmüş aile gibi risk altındaki çocukların spor ve kültürel faaliyetlerle topluma kazandırılması amaçlanıyor.
Proje kapsamında Suriye'den göçle gelen çocukların da katıldığı halı saha futbol turnuvası düzenlendi. Mezitli Muhittin Develi İlköğretim Okulu'nun halı sahasında gerçekleştirilen müsabakaları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Eski Başkanı Yargıtay Üyesi ve Sahil Spor Kulübü Onursal Başkanı Salim Çevik, Sahil Spor Kulübü Başkanı Mehmet Mutlu Eker, adli yargı mensupları ile sporcu yakınları izledi.
Müsabakalar sonunda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çocukların ülkemizin geleceği olduğunu belirterek, “Özellikle son yıllarda dünyanın savaşlarla çalkalandığı, insanların yerinden ve yurdundan edilerek huzurlarının kaçtığı bir dönemi yaşıyoruz. Böyle bir ortamda sporun barış ve kardeşlik açısından birlik ve beraberlik açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sporun dışında insanları bir arada tutan başka bir etkinlik yok” dedi.
İnsanların inançlarının farklı olmasından dolayı hepsini camide, kilisede, cemevinde, havrada toplamanın mümkün olmadığını aktaran Başkan Kocamaz, “Ama insanların inancı farklı olsa da dünyanın değişik ülkelerindeki spor kulüplerini takip ediyor, onun taraftarı olabiliyor. Hiç yüzünü görmediği, konuşmadığı insanlara uzaktan destek verebiliyor. Milli takımımızın maçlarında hepimizin göğsü kabarıyor. Yine aynı şekilde farklı düşüncedeki insanlar aynı futbol kulübünü taraftar olarak destekleyebiliyor. Spor bir tutkal, bir çimento görevi yapabiliyor. Onun için bu etkinliği başlatan, bugüne kadar sürdüren ve devam edenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin genelinde tüm amatör spor kulüplerine malzeme ve ulaşım desteği verdiklerini hatırlatan Başkan Kocamaz, “Mersinimizin en önemli markası ve ortak paydası Mersin İdman Yurdu'dur. Aynı şekilde bütün kulüplerimize olduğu gibi Mersin İdman Yurdumuza da desteğimiz sürecek” dedi.

450 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın