Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam406
Toplam Ziyaret781564
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN ESNAFI DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR

MERSİN ESNAFI DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince TESK'in yararlanıcısı olduğu ve kısa adı ADAPTESK olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesinin Mersin ayağı kapsamında,projenin ihalesini alan konsorsiyum yetkililerince projenin nihai eğitimlerinin ve faaliyetlerinin detaylarının belirlenmesine yönelik çalıştay gerçekleştirildi.
Mersin Hilton Otel'de yapılan çalıştaya Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Ticaret il Müdürü Hacı Akif Yıldız, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, projenin eğitim ihalesini alan konsorsiyum yetkilileri Alman Proje yürütücüsü, Kapasite Geliştirme ve Uyumluluk uzmanı Liesl Münch; Makedonyalı Eğitim Uzmanı Jove Jankusski , TESK Dış İlişkiler ve Kapasite Geliştirme uzmanı Zeynep Gazioğlu Kayacı, proje paydaşları , oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile genel sekreterler katılım gösterdi.
Çalıştayın açılış konuşmasını TESK Dış ilişkiler ve Kapasite Geliştirme Uzmanı Zeynep Gazioğlu Kayacı, TESK'in yararlanıcısı olduğu projenin Türkiye genelinde 8 ilde uygulanacağını belirterek, “ Esnaf ve sanatkarların değişen gelişen şartlara uyum sağlaması çok büyük önem taşıyor. Bu nedenle daha önceki çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin projenin amacına ulaşmasına olan katkısının tam olacağına inanıyoruz. Bizlerin desteği, Birliğimizin deneyimi ile bu projenin başarılı bir şekilde sonlandırılacağına inanıyor, tüm katılımcılara hoş geldiniz dileklerimi iletiyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, AB'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA'nın 4. Bileşeni olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP) kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek ADAPTESK Operasyonunun Mersin'le birlikte 23 ay süreyle Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa illerinde yürütüleceğini söyledi
Söz konusu projeyle 8 ilde toplam 23 bin 500 esnaf ve sanatkâra ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Dinçer, “Sürdürülebilir ekonomik büyüme için insan kaynağına daha çok yatırım yaparak esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğini arttırmayı amaçlayan proje ile esnaf ve sanatkârların hizmet aldığı eğitim ve danışmanlık merkezleri aracılığı ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve iş hayatında, istihdamda yarattıkları kapasitenin arttırılmasına yönelik bir model kurulması hedeflenmektedir. Bu yeni modelimiz ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkârlarımızın başta ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak, gerek AB süreci ve gerek gelişen dünyaya uyum yeteneklerini artıracaktı. Esnaf ve sanatkâr meslek kuruluşlarının üyelerine sundukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesini ve ihtiyaç odaklı olmasını sağlamayı da ilke edinen projenin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Birlik Başkanı Talat Dinçer, ADAPTESK projesinin TESK'in ikinci büyük projesi olduğunu kaydederek, “Daha önce kadın girişimciliğin desteklenmesi projesi hayata geçirilmiş ve bu proje Mersin'inde bulunduğu 5 ilde başarılı bir şekilde yürütülmüştü. Bugünde esnaf ve sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi yürütüyoruz. Mersin'de yaklaşık 5 bin
esnafımız bu eğitimden geçecek. Değişim dönüşüm ve eğitime tamam. Ama bunun birde finans ayağı olması lazım. O eksik gözüküyor. Gelişen teknolojiye karşı esnafın ayakta kalmasını sağlayacak değişimlere ihtiyacı var ve bu eğitimleri alması son derece önemli. Ama bu projelerde finans kaynağını da hayata geçirme yönünde gayretlerimiz sürecek
Çalıştayımızın Mersin esnafımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, projede emeği geçenlere ve ihaleyi alan konsorsiyum yetkililerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Son olarak söz alan Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ise esnaf ve sanatkarların uyum yeteneğinin arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen çalıştaya katılmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, “ Umarız proje başarılı olur ve esnaf sanatkarlarımız aldıkları eğitim neticesinde yeni gelişmelere adapte olmuş olarak başarı gösterirler. Bu çalıştayda pek çok konu ele alınıp değerlendirilecek. Biz ticaretin içinde değil, bürokratlar olarak tüketici konumundayız. Bu çalıştayda mutlak suretle e-ticaretin n geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda tartışılacağı kanaatindeyim. Çünkü dünyadaki gelişimlerden bir tanesi de bu yöndedir. Bu çalıştayın başarılı olacağına inanıyorum ve emeği geçenlerle tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Yapılan konuşmalar sonrası projenin eğitim ihalesini alan konsorsiyum yetkilileri Alman Proje yürütücüsü, Kapasite Geliştirme ve Uyumluluk uzmanı Liesl Münch; Makedonyalı Eğitim Uzmanı Jove Jankusski , TESK Dış İlişkiler ve Kapasite Geliştirme uzmanı Zeynep Gazioğlu Kayacı tarafından çalıştayla ilgili hazırlanan anket çalışmaları yapıldı. Söz konusu anketlerin sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

391 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın