Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam408
Toplam Ziyaret771919
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ORMAN ENVANTERİ ÇIKARILIYOR

Orman envanterini insansız hava aracılığıyla çıkartmak için çalışma başlatıldı.

Orman envanterini insansız hava aracılığıyla çıkartmak için çalışma başlatıldı.

İlçemizde, Orman Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle orman envanterini insansız hava aracı aracılığıyla çıkartmak için çalışma başlatıldı.
İlçemize bağlı Alaçam Mahallesi'nde gerçekleştirilen projede orman sahasının yaşı, ağaç türü, ormanlık alan ve dağılım türü gibi bilgiler çıkartılacak. Projeyi yürüten Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Uzaktan Algılama Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Oğuz Güngör, ormanlık alan üzerinde insansız hava aracıyla ilk uçuşlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Doç.Dr. Güngör, "Bu bir bilimsel araştırma projesi. Yaklaşık 30-35 dakikalık bir uçuş oldu. Sayısal arazi modeli, orta foto dediğimiz haritaları üreteceğiz" dedi.
Orman İdaresi ve Planlama Dairesi Başkanlığı Amenajman Rehberlik ve Denetim Başmühendisi Murat Aydoğan da Mut'ta yersel olarak yaptıkları ölçümleri bir de insansız hava aracını uçurarak ondan aldıkları değerlerle kıyaslayacaklarını söyledi.

282 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın