Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam225
Toplam Ziyaret781977
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

410 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

410 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Mut Özel Hedef Volkan Temel Lisesi, Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Mut Orman İşletme Müdürlüğü ve GÜRİŞ HES İşletmesi işbirliğiyle fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.
70 öğrencinin katıldığı fidan dikiminde, 410 ardıç ve katran fidanı toprakla buluştu.

Mut Özel Hedef Volkan Temel Lisesi, Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Mut Orman İşletme Müdürlüğü ve GÜRİŞ HES İşletmesi işbirliğiyle fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. 70 öğrencinin katıldığı fidan dikiminde, 410 ardıç ve katran fidanı toprakla buluştu.
Mut'un Sarıkavak Mahallesi Çortak Mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklama yapan Mut Özel Hedef Volkan Temel Lisesi Müdürü Vehbi Güven, çocuklar ve ülke geleceği açısından güzel bir faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. Okul Müdürü Güven, “Öğrencilerimiz açısından hem ağaç dikmenin zevki, hem burayı görme, hem bu işlerin nasıl yapıldığını anlama açısından çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” dedi. Güven, fidan dikiminde kendilerine katkı sunan Mut Orman İşletmesine, şirket yetkililerine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
21-27 Mart Dünya Ormancılık Haftası kapsamında yapacakları çalışmaları, hava muhalefetinden dolayı bu haftaya ertelediklerini belirten Mut Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç ise, “Sarıkavak Mahallesinde bulunduğumuz bu arazide; Müdürlüğümüz, Karacaoğlan Orman İşletme Şefliğimiz, GÜRİŞ HES İşletmesi ve Mut Özel Hedef Volkan Temel Lisesi katılımıyla bir ağaçlandırma etkinliği tertip ettik. Gençlerimize ağaç dikmesini öğretiyoruz. Bu işin sevgisini aşılamaya çalışıyoruz” dedi.
70 öğrenci ve 4 öğretmenin katıldığı fidan dikiminde, 410 ardıç ve katran fidanı toprakla buluşturuldu. Fidan dikimine katılanlara tişört ve şapka hediye edildi, dikim bitiminde sandviç ve meyve suyu ikram edildi.
Etkinlik sonunda, Mut'un ağaçlandırılması ve ormanlaştırılmasında katkısı bulunan Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç'a, Karacaoğlan ve Ağaçlandırma Şefleri ile GÜRİŞ şirket sorumlusuna, okul tarafından plaket verildi.

417 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın