Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam289
Toplam Ziyaret771800
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TOPTANCI HALİ'NDE YENİ SEZON AÇILDI

TOPTANCI HALİ'NDE YENİ SEZON AÇILDI


İlçemizde sebze ve meyve toptancı hali esnafı sezonu dualarla açtı. Mersin Büyükşehir Mut Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Türkiye'nin turfanda erik ve kayısı sezonunda nisan ile temmuz ayları arasında hizmet veriyor.
Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sezonun başlaması ile birlikte halde hareketlilik başlayacağını belirterek, Türkiye'nin toplam erkenci sofralık kayısı ihracatının 40 milyon doları bulduğunu, bu rakamın yüzde 80'ının ise Mut'tan gerçekleştirildiğini söyledi.
İlçede 55 bin 200 dekar alanda kayısı üretimi yapıldığını kaydeden Acar, "2015 yılında 100 bin ton sofralık kayısı üretildi. Bu rakamın 35 bin tonu ihraç edildi. Yaklaşık para olarak karşılığı ise 40 milyon doları buldu. 2016 yılında kayısıda rekolte beklentimiz 70 bin tonun üzerinde. Mut kayısısını iç piyasada sadece Ankara, İstanbul, İzmir'e değil artık Türkiye'nin her bölgesine, dış piyasada ise genel ağırlıklı Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz” diye konuştu.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise konuşmasında, "Dünya ülkeleri arasında tarımsal üretimde kendi kendine yeten ülkelerden biride Türkiye'dir. Üretilen ürünlerin bir kısmını ihraç edilirken, bir kısmını da ülkemizde tüketiliyor. Mut Toptancı Halimizde her yıl böyle bir açılış yapılıyor, çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlı bir yıl olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise, “Yeni bir sezon başlıyor para ve araç hareketliliğinin olduğu bir dönem. Bizde ilçedeki idareciler olarak sezonu çok iyi takip etmemiz ve yönetmemiz gerekiyor. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kurban kesildi. Dua okuduktan sonra, komisyoncular tek tek gezilerek yeni sezonun hayırlı olması dileklerinde bulunuldu. Hal içerisinde bulunan komisyoncuların ziyaret edilmesinin ardından misafirlere kavurma üstü pilav ikram edildi.

423 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın