Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam346
Toplam Ziyaret778515
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DOKUZ CANLI GÜLDÜRDÜ

DOKUZ CANLI GÜLDÜRDÜ

Mut Halk Eğitim Merkezi tiyatro kursiyerleri, “Dokuz Canlı” isimli tiyatro oyununu sahneye koydu. Tayfun Türkili'nin yazdığı, Serkan Tokgöz'ün yönettiği polisiye komedi oyun; büyük beğeni kazandı ve izleyenleri kahkahaya boğdu.
Mut Halk Eğitim Merkezi'nce açılan tiyatro eğitimine katılan kursiyerler, Usta Öğretici Serkan Tokgöz yönetmenliğinde 6,5 ay süren çalışmalarını hazırladıkları tiyatro oyunuyla sergilediler.
Tayfun Türkili'nin yazdığı “Dokuz Canlı” isimli polisiye komedi oyun, Halk Eğitim Merkezi Salonunda sahneye kondu. “Mut'asyon Tiyatro Topluluğu” olarak sahnelenen ve 3 gün boyunca Mutlu tiyatroseverlerin beğenisine sunulan oyun, izleyenlerden yoğun ilgi gördü ve beğeni kazandı.
2 perdelik oyun sonunda konuşan Usta Öğretici ve Oyun Yönetmeni Serkan Tokgöz, ilçede tiyatro şenliği yaşandığını söyledi. Mut halkına dertlerini, üzüntülerini unutturacak, yaklaşık 2,5 saatlik bir kahkaha şöleni yaşattıklarını belirten Tokgöz, “Dokuz Canlı isimli polisiye güldürümüzü seyretmeye gelen değerli tiyatroseverleri oyun sonunda ayakta alkış tutarken görmek, 6,5 ay süren yoğun çalışmamızın en güzel karşılığıydı. Tiyatronun seyircisiz hiçbir anlamı olmadığını çok iyi bilen bir ekip olarak, bizleri 3 gün boyunca yalnız bırakmayan seyircilerimize kucak dolusu teşekkür ediyoruz” dedi.
Tayfun Türkili'nin “Dokuz Canlı” adlı eserinden sahneye uyarlanan oyunda, Mutlu tiyatro kursiyerleri; Osman Sarı, Nursel Uysal, Kübra Babak, Serkan Serin, Emrah Bozkurt, Can Ar, Veli Kaçar, Niyazi Yaşar ve Cem Kayahan Kaya rol aldı.
İzleyenleri gülmekten kırıp geçiren ve kahkahaya boğan oyun; orta yaşlı, Mutlu çapkın Faruk etrafında dönüyor. Faruk, sevgilisi Mine'ye kavuşmak ve onunla evlenebilmek için, karısı Güzide'yi öldürme planları yapar. Oyunda, karısını öldürmek için birçok girişimde bulunan Faruk'un, her seferinde başarısız olması ve bunun etrafında gelişen olaylar komik bir dille anlatılıyor.

581 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın