Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam83
Toplam Ziyaret771594
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SEDİR ORMANLARINDA SIKLIK BAKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

SEDİR ORMANLARINDA SIKLIK BAKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü, Toroslar'daki sedir ormanlarında sıklık bakım çalışmalarına başladı.
Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ve Toros Orman İşletme Şefi Kenan Atiş'in de katıldığı uygulamalı çalışmada, bakımı gerçekleştirecek sertifikalı işçilere, sıklık bakımı yapılacak sedir sahalarında yapılması gerekli iş ve işlemler, dikkat edilmesi gereken konular, bırakılması gerekli aralık mesafeler gibi konularda bilgiler verildi.
Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Toros Şefliği 2016 yılı bakım programı kapsamında Cacık ve Yavsan Çeşmesi mevkileri arasında kalan gelişim çağında olan meşcemizin sıklık bakımı ve ilk aralama çalışmalarını zamanında yaparak, sıkışık yapıdaki genç sedir meşcerelerini daha sağlıklı ve kaliteli olarak geleceğe taşımak gayretiyle bakım müdahaleleri yapıldı. Bu bakımlar sırasında ortaya çıkan orman ürünlerini de ekonomimize en verimli şekilde kazandırmanın heves ve gayretiyle çalışmalara bölgedeki köylüler ile birlikte devam ediyoruz. 1980'li yıllardan itibaren Toroslar'da tesis edilmiş sedir meşcerelerinde yapılan bakım çalışmalarıyla verimliliğin arttırılması hedeflenmektedir” denildi.

523 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın