Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam111
Toplam Ziyaret787197
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ENKA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

ENKA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Mersin'de bu yıl ikincisi düzenlenen Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, A Grubu yarışmaları 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde gerçekleşti.
Erkeklerde Türkiye'yi temsil eden ENKA Spor Kulübü Avrupa Şampiyonu olarak, kupaya damgasını vurdu.
Müsabakaları, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Mersin Vali Yardımcıları ve vatandaşlar izledi.
Şampiyonanın ilk gününde kortej geçişinin ardından açılış töreni gerçekleştirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu konuşmasına sporculara ve vatandaşlara hoş geldiniz diyerek başladı. Genel Sekreter Tunçsu, kıyasıya bir karşılaşma izleyeceklerini belirterek tüm sporculara başarılar diledi ve vatandaşlara sevgilerini iletti.
Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, A Grubu yarışmalarını kadınlarda Sporting (Portekiz) birinci, Valencia Terra i Mar (İspanya) ikinci, Fenerbahçe (Türkiye) üçüncü olarak tamamladı.
Erkeklerde ise ENKA (Türkiye) Avrupa Şampiyonu olurken, Playas de Castellon (İspanya) ikinci, Benfica (Portekiz) üçüncü oldu.
Bu yılki yarışmalarda 7 erkek, 8 kadın takımı olmak üzere toplam 15 takım ve yaklaşık 300 atlet mücadele verdi. Şampiyonada Türkiye'yi erkeklerde ENKA Spor, kadınlarda ise Fenerbahçe temsil etti.
Yarışlar 2 gün sürerken, 20 disiplinde yapılan müsabakalar sonunda oluşan puan durumuyla Avrupa Şampiyonu kulüp belirlendi.
Müsabakalarda erkekler 110 metre engelli, 800 metre, 3000 metre engelli, 200 metre, 3000 metre, 4x400 bayrak, üç adım atlama, sırıkla atlama, disk atma ve cirit atma branşlarında yarışırken, kadınlar 1500 metre, 100 metre engelli, 200 metre, 5000 metre, 4x400 bayrak, yüksek atlama, uzun atlama, çekiç atma ve gülle atma branşlarında kıyasıya yarıştı.
Müsabakalara erkeklerde İspanya'dan Playas de Castellon, Türkiye'den ENKA, İsrail'den Maccabi Tel Aviv, Portekiz'den Benfica, Litvanya'dan Cosma, Danimarka'dan Sparta, Sırbistan'dan AK Radnicki takımları katılırken, kadınlarda İspanya'dan Valencia Terra i Mar, Türkiye'den Fenerbahçe, Portekiz'den Sporting, Sırbistan'dan Kızılyıldız, Danimarka'dan Sparta, Hollanda'dan AV Sprint, Litvanya'dan Cosma, Slovakya'dan Dukla Banska Bystrica takımları yarışlarda mücadele etti.
İki gün boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle oynanan müsabakalarda azmin, zaferin, inanmanın ve başarının yoğun hissedildiği anlar yaşandı.
Avrupa Şampiyonu kulüplerin madalyalarını alıp, kupalarını kaldırırken yaşadıkları coşku ise görülmeye değerdi.

399 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın