Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam414
Toplam Ziyaret782898
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI

Mut Belediyesi, Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı yapıldı.
Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı 12 Temmuz 2016 günü Mut Belediyesi Sinema ve Toplantı Salonunda yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından Gazi Mustafa Kemal ve şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündeme geçildi.
Meclise havaleli evrakların görüşüldüğü gündemde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ait 30.06.2016 tarih ve 560 sayılı müzekkeresinde Palantepe Mahallesi Hazine Mülkiyetine ait 261 ada 1 nolu parselin alımı görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nebi YILMAZ; “Organize sanayi bölgesinin yanındaki bölge. İleriye dönük olarak, gelecek nesiller için yatırım amaçlı almayı istediğimiz bir arazi. Biz müracaatımızı yapacağız, sonuç olumlu çıktığı takdirde ileriye dönük ciddi bir alan kazanmış olacağız” dedi. Gündem İmar ve bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi.
Meclise havaleli olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 30.06.2016 tarih ve 559 sayılı müzekkeresinde Yazalanı Mahallesinde hazineye ait 413 ada 67 nolu bir diğer arazinin alımı görüşüldü. Bilgi veren Başkan YILMAZ; “Yazalanı Mahallesi Muhtarımızın işyerinin biraz ilerisinde 30 dönümlük bir arazinin 11 dönümü hazineye ait çıktı. Geriye kalan kısmı ise varisli ve herhangi bir çalışma yapılamıyor. Biz bu 11 dönümlük kısmı belediyemizin yaparak 18 uygulamasına geçmek istiyoruz. İstediğimiz şekilde karlı bir yatırım olarak değerlendirebiliriz. Yani parsel yapıp satarak gelir elde edebiliriz veya sosyal alan olarak kullanabiliriz. Bu ilerleyen dönemde hep birlikte kararlaştırabileceğimiz bir husus” dedi. Hazineye ait taşınmazın alımı konusu oy birliği ile imar ve bütçe komisyonuna havale edildi.
Gündem dışı olarak komisyonlardan gelen raporlar ve Sertavul yaylasında bir vatandaşa ait parselin bedelsiz bağışı görüşüldü.
Temmuz ayı meclis gündeminin tamamlanmasının ardından bir aylık çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Nebi YILMAZ, ramazan ayında gerçekleşen iftar programlarını Kravga, Aşağı Köselerli ve Mut merkezde büyükşehrin organizasyonu olarak sıraladı. Bin 800 paketin ihtiyaç sahiplerine buluşturulduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu yıl büyükşehirden 1000 paket ve belediyemizden 800 paket olmak üzere toplam 1800 paketi ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine buluşturduk. Gayet özverili ve samimi bir çalışma yapıldı. Bu konuda bizlere destek veren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İftar organizasyonları için de gelecek yıllar için bölge bölge programlar organize edilmesini sizlerle tartışalım istiyorum. Hangi tür bir çalışma yaparsak daha verimli ve amacına uygun olur, hep birlikte değerlendirelim” dedi.
Asfaltlama, parke çalışmaları hakkında hizmetleri anlatan Nebi YILMAZ, Narlıdere-Sertavul arası çalışmanın başlayacağını söyledi. Yalnızcabağ, Çatakbağ arası, Evren Kevli ve Kırkkavakta çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yılmaz, asfaltsız köy yolunun kalmayacağını ve büyükşehirle uyum içinde çalışıldığını söyledi.
Belediyeye yeni otobüs alınması için hazırlıklara başlandığını ve araştırma yaptıklarını kaydeden Başkan YILMAZ, Eylül ayı içerisinde Meclis üyelerini Alanya'da tatil ve belediye hizmetleri konulu inceleme gezisine hazırladıklarını ifade etti.
Doğancı ve Şahin tepelerindeki park çalışmalarından da söz eden YILMAZ, bir ay içerisinde Doğancı Tepesi Parkının faaliyete geçeceğini belirtti.

453 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın