Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam498
Toplam Ziyaret783519
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞAN YILMAZ, DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞAN YILMAZ, DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ülkemizde 15 Temmuz'da gerçekleşen başarısız darbe girişimini kınadı. Mut Belediyesinin düzenlediği kahvaltıda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, yaptığı konuşmada; “Mühür elindeyken, sandık önündeyken çözemediğin işi başka yöntemlerle çözmek haddine değil” dedi. Bu olayların bir daha yaşanmamasını temenni eden Yılmaz; olaylarda yaşamını yitiren Demokrasi Şehitlerine rahmet, hastalara şifa ve Türk Milletine sabır diledi.
MUHTARLARA KAHVALTI
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Musa Eroğlu Sevgi Parkı içinde bulunan kafeteryada düzenlenen kahvaltıya; ilçedeki mahalle muhtarları ve aileleri, belediye birim amirleri ve personeli ile basın mensupları katıldı.
“YAPILANMA SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK.”
Birlikte yapılan kahvaltının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ilçenin sorunlarını daha sık konuşacak ortamları oluşturmaları gerektiğini söyledi. Büyükşehir yasasıyla birlikte hizmet alanlarının genişlediğini, bir yapılanma süreci geçirdiklerini belirten Yılmaz; hala köylerde ayağı yere basmayan hareketlerin ve sorunların mevcut olduğunu söyledi. Büyükşehir yasasının uygulayıcıları olarak, normal belediye başkanlarının dışında hareket ettiklerini ve bazı konularda çok geç kaldıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir yasası ve yapılanma sürecini geride bıraktık. Biz Burhanettin Başkanımla beraber 4 – 5 aydır hem ayağımızı yere sağlam basıyoruz, hem de bu ilçede Cumhuriyet tarihinden bu yana birikmiş işleri artık bir sıraya koyarak son hızla çözmeye çalışıyoruz. Belediyecilikte eğer parayı çarçur etmeden, kötü emellerde kullanmadan ya da gerçekten ekibinle beraber ekonomik işlerde ekonomik şekilde kullandığın zaman belediyecilikte para çok. Biz bunu 4,5 – 5 – 6 aydır özellikle hem yaşıyoruz, hem yürüdüğümüz zaman kendimize güven veren ve samimi olarak bu ilçenin temel taşlarını sizlerle beraber çözeceğimiz sorunlara parmak basıyoruz” dedi.
“EN DEĞER VERDİĞİM GRUP MUHTARLAR.”
Belediyecilikte bütün yaşam alanında hizmet etmek zorunda olduklarını kaydeden Başkan Yılmaz, muhtarlara bakış açısını paylaştı. Yılmaz şöyle konuştu: “Muhtar arkadaşlara o köyün valisi, kaymakamı, garnizon komutanı, belediye başkanı olarak baktım. Hiçbir zaman, yapısı, karakteri, siyaseti ne olursa olsun, o köyün baş bileni, en güvenilir adamı olarak baktım. Ama zaman zaman benim acemiliğim, zaman zaman karşıdaki arkadaşımın bazılarının art niyeti, uyuşmadığımız dönemler oldu. Ya da bizi yanlış yönlendirdiği dönemler oldu. Ama her ne olursa olsun kişiliği, karakteri, siyaseti ne olursa olsun, her zaman toplumda en fazla değer verdiğim insan grubu muhtardır.”
Bugüne kadar muhtarlara yeterli ilgiyi gösteremediklerini belirten Yılmaz; bundan sonra ekibiyle beraber hep sahada olacaklarını, 62 bin 400 insanla tek tek sohbet edip, bu ilçede bir şeyleri değiştirmeye çalışacaklarını ifade etti.
“25 YILDA YAPILANI 5 YILDA YAPAMAZSAM ADIMI DEĞİŞTİRİRİM.”
Konuşmasında iddialı açıklamalarda da bulunan Başkan Yılmaz, ilçede 25 yılda yapılan hizmetleri 5 yılda yapamazsa adını değiştireceğini söyledi. Yılmaz, “Mut Belediyesinde veya Büyükşehir Belediyesinde yeni yasayla beraber bu ilçede 25 yıllık hizmeti, biz 5 senede yapamadığımız müddetçe ben adımı değiştireceğim.
25 yılda yapılmış hizmetleri bütün alanlarda 5 yılın içinde onun toplamı kadar yapamadıktan sonra samimi söylüyorum ekibimle beraber bana saygı duymayın. Hangi alanda tutarsanız tutun, biz bu ilçede 25 yılda verilen hizmeti 5 yılda Allah'ın izniyle yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Başkan Yılmaz, bunu merak eden, incelemek ve öğrenmek isteyenlere belediye arşivlerinin açık olduğunu dile getirdi.
Mut Belediyesi olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi veren Başkan Yılmaz; muhtarlardan önümüzdeki yılların plan ve programlarını yapmalarını ve kendilerine iletmelerini istedi. Yılmaz, sorunların tek tek çözüleceğini söyledi.
“HİZMETTEN ÇOK DEDİKODU KONUŞULUYOR.”
Bazı şikayetlerini de dile getiren Başkan Yılmaz, ilçede dedikodu konuşulduğundan yakındı. Yılmaz, “Benim ilçemde diğer ilçelerden farklı dedikodular var. Bazı ilçelerde hizmet konuşuluyor, bazı ilçelerde proje konuşuluyor; ama benim ilçemde dedikodu konuşuluyor. Onun için lütfen bu ilçenin kabuğunu kırıp hangi başkan döneminde olursa olsun, hangi ekip döneminde olursa olsun, bu toplumun önünü açacak projelerin konuşma dönemi geliyor arkadaşlar. Onun için biz bu kabuğu kıracağız. Zaman zaman zora düşsek de, zaman zaman birileri üzerimizden siyaset yapsa da, insanlarımızı siyasi partisini bir kenara koyup ilçe sevdasında birleştirmek zorundayız. Başka yolu yok. Kalkınmanın, büyümenin, kucaklaşmanın başka yolu yok. Bu ilçede partileri sandıktan sandığa çıkaracağız. Diğer zaman kucaklaşmak zorunda olacağız. Onun için biz bu yola baş koyduk” dedi.
“DARBE GİRİŞİMİNİ KINIYORUM.”
Konuşmasının sonunda ülke gündemine de değinen Başkan Yılmaz, 15 Temmuz'da gerçekleşen başarısız darbe girişimini kınadı. Yılmaz konuyla ilgili şunları söyledi: “İnsanı hatalı seçebiliriz, hükümeti hatalı seçebiliriz, Cumhurbaşkanını hatalı seçebiliriz; ama sandığa kadar sabretmekten başka, hiç kimsenin bir çaresi yok. Hiçbir yöntem de yok arkadaşlar. Onun için bu olayları yürekten kınıyorum. Yani mühür elindeyken sandık önündeyken çözemediğin işi, başka yöntemlerle çözmek haddine değil. Sandık sandıkta sorulur. Sandıktan çıkan insan, bir dahaki sandıkta gidinceye kadar demokrasinin en güzel, en temiz, en seçilmiş adamıdır. Dolayısıyla bu tür olayları kınıyoruz ve bir daha ülkemizde böyle bir şeyin yaşanmasını İnşallah görmeyiz, nasip olmaz. Bu olaylardan dolayı gerek demokrasi şehitlerimize, gerek güvenlik güçlerimize, şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, hastalara şifalar diliyorum ve Türk Milletine de sabır diliyorum.”
Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın konuşmasının ardından söz alan bazı muhtarlar sorunlarını, görüş ve önerilerini dile getirdi.
Muhtarlarla yapılan kahvaltılı toplantı, yapılan sohbet ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

517 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın