Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam280
Toplam Ziyaret783301
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İKİNCİ BAT-ÇIK PROJESİ'NİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İKİNCİ BAT-ÇIK PROJESİ'NİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Tulumba Bat-Çık Projesi'nden sonra şimdi de Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi için kolları sıvadı.
Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Master Planı içinde yer alan ve kentin yoğun bölgelerdeki trafiğini rahatlatmak amacı ile planlanan Bat-Çık projelerinin ikincisi de hayata geçiyor.
Yenişehir İlçesi Okan Merzeci Bulvarı ile İsmet İnönü Bulvarı kesişimindeki Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi'nin altyapı çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı.
Kavşakta, Okan Merzeci Bulvarı doğu-batı istikameti 500 metre Bat-Çık, İsmet İnönü Bulvarı transit geçiş olarak projelendirildi. Projenin içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, yüksek gerilim hatları deplase çalışmaları tamamlandı, alçak gerilim hatları çalışmaları ise devam ediyor.
Limonluk Kavşağı'ndan Saatte 800 Araç Geçiyor
Saatte 800 aracın geçtiği Limonluk Kavşağı, Mersin'in trafik yoğunluğu en fazla olan güzergahları arasında yer alıyor. 2016 Kasım ayında tamamlanması planlanan proje ile Okan Merzeci, İsmet İnönü ve GMK Bulvarı istikametindeki trafik akışının büyük oranda rahatlaması sağlanacak.
Proje ile ilgili görüşlerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “31 Mart 2016 tarihinde Mersin'in ulaşım geleceğini şekillendiren Ulaşım Master Planımızı tamamladık. Bat-Çık projeleri de bu master planının içerisinde yer alan ve kent trafiğini belli oranda rahatlatacak olan bir ulaşım planlama şeklidir. Bu anlamda birincisini tamamladığımız Tulumba Bat-Çık Projesi'nin ardından Limonluk Kavşağı'nın projesine de söz verdiğimiz gibi başladık. Buraya öncelik vermemizin sebebi Yenişehir İlçesinin nüfusunun giderek artması ve diğer bağlantı yollarına giden güzergah olarak öncelikli tercih sebebi olmasıdır. İlerleyen dönemlerde vatandaşımızın trafik sorunu yaşamaması için önceliği bu bölgemize vererek projemizin altyapı çalışmalarına başladık” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mersinlilerin çalışmalar esnasında sorun yaşamaması için alternatif güzergahlar olan 20. Cadde, yeni hizmete açılan 201. Cadde ve 18. Cadde'yi kullanarak, yolculuklarını gerçekleştirebileceklerini belirtti.

667 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın