Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam410
Toplam Ziyaret772349
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI

LİMONLUK KAVŞAĞI'NIN İSMİ 'DEMOKRASİ KAVŞAĞI' OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Ağustos Ayı Toplantısı'nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantısı'nda Limonluk Kavşağı'nda yapımına başlanan katlı kavşağın isminin 'Demokrasi Kavşağı' olması kararlaştırıldı.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 6 ve gündem dışı 8 madde görüşüldü.
İdare teklif maddelerinin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından Meclis Toplantısı'nda gündem dışı maddeler konuşuldu.
Toplantıda kırsalda yapılan yol çalışmalarının bu yıl sonuna kadar bitirileceğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Kırsal kesimdeki yolların çok az bir bölümü kaldı. Bu yollara kent içi yollar dâhil değil fakat bu yıl sonuna kadar kırsaldaki yolları bitireceğiz” dedi.
Bu yıl yağışların az olması ve kuraklık nedeniyle yaşanılan su sıkıntıları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu yıl çok kurak geçti ve su sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Erdemli'nin üzerindeki Aksıfat Deresi'nden saniyede 300 litre su alıyorduk, şimdi ise bu su 50 litrenin altına düştü. Sondajlar netice vermiyor. 40 küsur sondaj yaptık ancak sadece birkaçında sonuç aldık. Bunlar 150-200 metre arasındaki sondajlar. Su kaynakları kurudu. Cehennem Deresi'nden Gözne'ye gelen su, biz göreve gelmeden önce Soğucak, Bekiralanı ve Sarnıç'a ilave edilmiş. Daha sonra Ayvagediği de buraya dâhil edildi. Biz takviye kaynaklar yapıyorduk fakat onlar da kuruduğu için çok büyük bir sıkıntı çektik” şeklinde konuştu. Başkan Kocamaz, sözlerine “Göreve geldikten sonra Cehennem Deresi'ne takviye pompa koyduk. Ancak bu yıl olağanüstü bir durum yaşandı. Elimizde arıza yapacak pompalara yönelik yedek pompalarımız da var. MESKİ bu konuda üzerine düşeni yaptı. İnşallah önümüzdeki yıl biraz daha yağışlı geçer. Tabi biz de her türlü tedbiri ve önlemi alacağız. Vatandaşımızın bu su sıkıntısını bir daha yaşamaması için çalışıyoruz. Buradaki sıkıntı içme suyunun sulamada kullanılması. Maalesef vatandaşlarımız bahçelerini bu içme suyu ile suluyorlar. Biz bu konuda defalarca uyarılar yaptık. Bu bilinçsiz uygulama da su sıkıntısını katlıyor” şeklinde devam etti.
Yaşanan su sıkıntılarına yönelik uzun vadeli çözümler üretmek amacıyla su envanterleri çıkarttıklarını ve bu çalışmalar sonucunda su sıkıntılarının çözüme kavuşacağını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin merkez Silifke arasında bugün çektiğimiz su sıkıntısını nasıl çözebiliriz diye su envanterini çıkarttık. Tabi Tarsus ve batısındaki yerleşim birimleri için de su envanteri çalışması yapılacak ve su kaynaklarının yerleri tespit edilecek. İnşallah bir daha bu sıkıntıları çekmeyiz diye ümit ediyorum” dedi.
Başkan Kocamaz, Efrenk (Müftü) Deresi'nde yapılacak barajın sulama suyu olarak kullanılması konusunun DSİ'den gelecek rapor sonucunda belirleneceğini ve Pamukluk Barajı hususunda da DSİ ile protokol imzaladıklarını da ifade etti.
Arıtma tesislerinden elde edilen suyun verileceği yer konusunda sıkıntıların yaşandığını da sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Efrenk Deresi'nde yapılacak gölet ve barajla ilgili konu; biz göreve geldiğimizden bu yana gündemde olan bir konu. Bu gölet ve barajın Büyükşehir Belediyesi tarafından sulamaya yönelik kullanılıp kullanılmayacağını ise DSİ'nin vereceği rapor belirleyecek. Şu anda Pamukluk Barajı ile ilgili bir çalışma var, hatta DSİ ile bir protokol de yaptık. Barajdan gelecek su Mersin ve batısına ulaşacak. Berdan Barajı da Tarsus ve Mersin'in doğusuna ulaşacak. Tabi bu alt kesimler için, asıl sıkıntı üst kesimler. Sulama suyu ile ilgili arıtma tesisinden çıkacak su, ayrı bir tartışma konusu. Bizim en büyük sıkıntımız yukarılara arıtma yapıyoruz, suyunu nereye vereceğimizi bilmiyoruz. Yönetmelik su yataklarına ve derelere veremezsiniz diyor. Araçlarla taşınması mümkün değil. Bundan bütün şehirler muzdarip, sadece biz değiliz” şeklinde konuştu.

433 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın