Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam333
Toplam Ziyaret777826
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN, DEMOKRASİ İÇİN TEK YÜREK OLDU

MERSİN, DEMOKRASİ İÇİN TEK YÜREK OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldı.
15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından meydanları dolduran vatandaşlar ile beraber demokrasi nöbetlerine katılan Başkan Kocamaz, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde de Cumhuriyet Meydanı'nda tek yürek olan Mersinlilerle bir araya geldi.
Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, siyasi parti il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Mersinlinin katılımıyla gerçekleşti.
Binlerce Mersinli, akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Miting, okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise kendi yazdığı 'Kahramanlık' şiiri ve yaptığı konuşma ile Mersinlilere milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“Bu Milletin Varlığı İçin Toplara, Tüfeklere, Tanklara Siper Oldunuz”
Demokrasi ve cumhuriyet için meydanda toplanan Mersinlilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde Türk halkının göstermiş olduğu onurlu mücadeleye vurgu yaparak, “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi maalesef geçmiş alışkanlarını bir türlü terk etmek istemeyen FETÖ terör örgütü militanlarınca parçalanmak istendi. Aslında yapılmak istenen bu milletin evlatlarını birbirine kırdırmak, ülkemizi bölüp parçalamaktı. Ordunun içindeki bir güruhun dışında vatanını seven, milletine, bayrağına sahip çıkan; gerek ordudaki subaylarımız, gerek polislerimiz bu yanlış gidişe dur dedi. Sizler de onlara çok büyük destek verdiniz, sokakları doldurdunuz, toplara, tüfeklere, tanklara siper oldunuz, şehit oldunuz, gazi oldunuz ama bu vatan bu millet ilanihaye var olacak dediniz” dedi.
“Devletimizin Polisine, Mahkemesine Güveniyoruz”
FETÖ terör örgütünün ülkenin her kademesine sızıp, yıllarca milletin geleceği üzerine oyun oynadığını ifade eden Başkan Kocamaz, “İşin en kötü tarafı da bu ülkeyi bölmek isteyen insanların arasına Allah diyerek, Kitap, Peygamber diyerek girdiler. Herkesin bir hesabı vardı, ancak Cenab-ı Allah'ın hesabı hiç şaşmazdı, şaşmadı da. Onların nevri döndü ama millet dimdik ayakta Allah'ın izniyle. Bu terör örgütü yıllardır milletin geleceği üzerine oyunlar oynuyordu. Tarsus'ta da bizim yönetimimiz döneminde belediyemize kumpaslar kurmuşlardı ama Allah'a çok şükür ki o kumpaslar boşa çıktı ve o dönemin savcısı bugün adalete hesap veriyor. Tabi bu karmaşık ortamda çok dikkatli olunmayabilir, bazen yanlış algılamalar da olabilir. Kurunun arasında yaş da yanmasın istiyoruz. Biz devletimizin polisine, mahkemesine güveniyoruz” şeklinde konuştu.
Yaşanılan süreçte birlik ve beraberliğin milletimizin varlığı için oldukça önemli olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, konuşmasında “Allah bu millete, bu devlete zeval vermesin, bizi birbirimizden ayırmasın, bu canilere, hainlere bir daha bu fırsatı vermesin ve milletimize de bir daha 15 Temmuz yaşatmasın diyorum. Ve son olarak diyorum ki, 'Sonuna Kadar Demokrasi, Sonsuza Kadar Cumhuriyet.' Ne Mutlu Türküm Diyene!” ifadelerine yerdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne canlı bağlantının yapıldığı meydanda vatandaşlar, sloganlar atarak sahneden çalınan marşlara, ilahilere ve 'Türkiyem' türküsüne eşlik etti.

474 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın