Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam175
Toplam Ziyaret771686
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GÖKSU NEHRİ'NE 4. KÖPRÜ

GÖKSU NEHRİ'NE 4. KÖPRÜ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediyesi tarafından Göksu Nehri üzerine inşa edilecek olan 4. köprünün temel atma törenine katıldı.
Törene, Kocamaz'ın yanı sıra CHP Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ile Serdal Kuyucuoğlu, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ile çok sayıda Silifkeli vatandaş katıldı. Silifke'nin içinden geçerek Akdeniz'e dökülen Göksu Nehri'nin üzerinde dördüncüsü yapılacak olan köprünün temel atma töreninde konuşan Başkan Kocamaz, Silifke'ye yapılan 4. köprünün hayırlı, uğurlu olması dileklerinde bulundu. Türkiye'de su kaynaklarının kurumaya başladığını ve bu nedenle suyun kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Kocamaz, "Suyun kıymetini bilmek mecburiyetindeyiz. Bölgemizde maalesef bir kuraklık söz konusu. Göletler kurumak üzere, 38 tane sondaj çalışması yaptık ama sadece 5 tanesinde su imkanı bulduk. Birçok bölgede insanlar içme suyu ile bahçe sularken aynı bölgedeki insanlar su bulamıyor. Sularımızı daha bilinçli kullanmak mecburiyetindeyiz" dedi.
15 Temmuz gecesi Türkiye'yi ele geçirme teşebbüsünde bulunan FETÖ terör örgütünün nasıl hain bir yapılanma içerisinde olduklarını bütün dünyaya gösterdiklerini belirten Kocamaz, "Yaşadığımız bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Allah'ın izniyle ülkemizi ele geçirmeye çalışanlara karşı gösterdiğimiz bu birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar devam ettireceğiz. 15 Temmuz sonrası Türkiye'de yaşanan birlik ve beraberlik Mersin'de de yaşandı ve tüm dosta düşmana gösterildi. Mersin'de yaşayan vatandaşlarımızla, ilçe belediyelerimizle diyalog halinde, hiçbir ayrım yapmadan hizmet ediyoruz, edeceğiz. Bizim artık her zamankinden daha çok birlik olmaya ihtiyacımız var. Yaşadığımız hain darbe girişiminden sonra insanların arasındaki yakınlaşma, devletin tepesine kadar etkisini gösterdi ve bu ülke için bütün siyasiler bir masayı paylaştı. Biz bu baharın kışa dönmesini istemiyoruz. Bu birlik ve beraberlik ortamının devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.
2 bin yıllık tarihi Taş Köprü'nün temelinin, nehir içerisinde oluşan ağaç köklerinden ve suyun aşındırmasından dolayı tehlike arz ettiğini hatırlatan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise yapılacak 4. köprünün Silifke'yi daha da güzelleştireceğini ifade ederek, "4. köprümüz Silifkemize ve Göksu Nehri'ne yakışır bir köprü olacaktır. Göksu Nehri üzerinde uygulanması planlanan projelerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. Nehrin yükseltilmesi, çevresinde sosyal alanların oluşması, kafelerin, restoranların bulunduğu bir Göksu hedefliyoruz. Köprümüz Silifke'ye hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

391 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın