Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam47
Toplam Ziyaret778675
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İKİNCİ BAT-ÇIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İKİNCİ BAT-ÇIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kentin ulaşımını önemli ölçüde rahatlatacak olan Demokrasi (Limonluk) Kavşağı Bat-Çık çalışmaları yapılan törenle başladı.
Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, meclis üyeleri, il müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Mersin'in trafik problemini çözmeye yönelik projeleri sırayla hayata geçirdiklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ulaşım Master Planı kapsamında yapılacak olan projelerin vatandaşları mağdur etmeden, kısa zamanda sırasıyla tamamlanacağını ifade etti.
Başkan Kocamaz, “Mersin'in en önemli problemi olan trafik probleminin bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Ulaşım Master Planı hazırlanırken birçok yerde, özellikle kavşak noktalarında araç ve insan sayımı yapıldı. Plan kapsamında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı şehrin iç yolu olarak değerlendiriliyor. Şehrin transit yolu olarak da şuan üzerinde bulunduğumuz Okan Merzeci Bulvarı belirlenmiş. Trafiği rahatlatmaya yönelik hazırlanan bu planda 22 tane bat-çık bulunuyor, yalnızca bu bulvar üzerinde 12 bat-çık var. İnşallah kesintisiz olarak, trafiği de çok fazla sıkıştırıp vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu bat-çık çalışmaları devam edecek. Hemen bu hizmetin bitiminde Mezarlık alt kavşağının da temelini atacağız” dedi.
Mersin için ihtiyaç haline gelen 1/100.000'lik imar planlarının revize çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Mersinimiz öncelikle anayasa niteliğindeki 1/100.000'lik plana ihtiyaç duyuyor. Bu planların revizyonu ile ilgili yoğun bir gayret içerisindeyiz. Artık işin sonuna yaklaştık. İnşallah bu revize imar planını, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde değerlendirdikten sonra Bakanlığın onayına sunacağız. Bu planın onaylanmasından sonra hemen 1/5000'lik planlara geçeceğiz. Yıllardır sözü verilen ama hayata geçmeyen planları Mersin ile buluşturacağız” şeklinde konuştu.
Yapılması planlanan Monoray için çalışmaların yoğun bir şeklide devam ettiğini ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını sözlerine ekleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bakanlığın onayından hemen sonra bir an evvel projenin başlayacağının müjdesini verdi.
Başkan Kocamaz konuşmasında, “Vatandaşlarımızın dört gözle beklediği raylı sistemle ilgili çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Yapılacak raylı sistemle ilgili fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bunlarla ilgili alternatifli projelerimiz Bakanlığın bilgisine sunuldu. Bir taraftan da bu projelerin hazırlanmasına yönelik proje ihalesine çıkılıyor. Bu ay ya da Eylül ayı içerisinde onlar tamamlanacak. Proje 7 ya da 10 ay sürebilir. Onun arkasında da hemen inşaat ihalesine çıkmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kaynakları böyle bir projeye uygun olmadığı için kaynak arama içerisindeyiz. Mersin'in hayrına olacak bu projeye, Bakanlığın onayından sonra bir an evvel kolları sıvayarak başlamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Törende konuşma yapan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, projenin Demokrasi Kavşağı adını almasının oldukça anlamlı olduğunu ifade ederken, demokrasinin yanında olduklarını sözlerine ekleyerek, “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi büyük bir demokrasi mücadelesi verdi ve bu mücadeleyi kazandı. Bizler her zaman demokrasinin yanındayız. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız da o günün anısına, yapılan projeye Demokrasi Kavşağı adını verdi. Bu kararı ile her zaman olduğu gibi demokrasiye sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Başkanımız Mersin Büyükşehir Belediyesi bat-çık projelerinin birincisini yaptı, ikincisine de başladı. Yapılacak olan 22 bat-çık projesinin de en kısa zamanda halkımızla buluşmasını diliyorum” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, kent trafiğini rahatlatacak çalışmaları takdir ettiğini söyleyerek, “Bugün burada Mersin'in tüm renklerini barındıran siyasiler olarak onurlu mücadelemizin adını taşıyan bu kavşağın temel atma törenindeyiz. Yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Şehrimizin rahat nefes alabilmesi için ulaşımı rahatlatan yerel yöneticilerimizin çalışmalarını takdir ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bu kavşağın vatana ve millete hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ise vatandaşa kaliteli bir hizmetin daha sunulduğunun altını çizerek, Başkan Kocamaz'a teşekkür etti. Vali Yardımcısı Yıldızer konuşmasında, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi ile vatandaşa kentin trafiğini rahatlatacak kaliteli bir hizmet sunuyor. Bu hayırlı hizmeti hayata geçirdiği için Mersin Valimiz Özdemir Çakacak ve Mersin halkı adına başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerinde, doğu-batı istikametinde 500 metre bat-çık şeklinde gerçekleştirilecek olan Demokrasi Kavşağı Projesi, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yol güzergâhlarındaki trafik akışını rahatlatmayı amaçlıyor.
Projenin içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon gibi deplase çalışmaları ise 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.

295 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın