Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam579
Toplam Ziyaret781737
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

UÇANSU ŞELALESİ TÜMÜYLE GÖRÜNTÜLENDİ

UÇANSU ŞELALESİ TÜMÜYLE GÖRÜNTÜLENDİ

İlçemizde, Anadolu Kanyon ile Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından oluşturulan 5 kişilik ekip, ilçemizdeki Uçansu Şelalesi dip noktasına inerek şelaleyi tümüyle görüntülemeyi başardı.
İlçemizdeki Uçansu Şelalesi Tümüyle Görüntülendi
İlçemizde, Anadolu Kanyon ile Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından oluşturulan 5 kişilik ekip, Mut İlçesi'ndeki Uçansu Şelalesi dip noktasına inerek şelaleyi tümüyle görüntülemeyi başardı.
Mersin ile Karaman sınırı üzerinde Mut İlçesi'nde, doğasıyla ilgi çeken 8 kilometrelik Kestel Kanyonu Doğu kolu geçişini tamamlayan Celal Demirkıran, Erdal Bayraktar, Fedai Erkocaoğlu, Mehmet Korkmaz ve Hümeyra Yılmaz'dan oluşan ekip, 87 metrelik Uçansu Şelalesi'ne indi. 3 gün süren keşifte kanyon içinde onlarca şelaleyi geçen ekip, bu şelalelere Türkiye'nin özgürlüğü ve demokrasisi adına “Şehitler Şelaleleri” adını verdi.
Kanyon çıkışı Mut Milli Parklar görevlileri ile beraber 6 saatlik yürüyüşün ardından Mut'a ulaşan ekip, izlenimlerini görevlilere aktardı. Kanyon içinde çekilen büyük bir pati izini görevlilere gösteren ekip, izin Anadolu kaplanı olma olasılığı heyecanını uyandırdı.
TURİZME AÇILMALI
22 yıldır doğa sporları ile uğraşan Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Kulübü Üyesi Fedai Erkoçoğlu şunları söyledi: "Amacımız bu kanyonun varlığını ortaya çıkarmaktı. Milli Park olduğu için doğa koruma alanı. Bu kanyon Türkiye'deki kanyonlardan en zor olanlar arasında yer alıyor. Teknik geçişi son derece zor olan bir kanyondur. Ancak, bu işi son derece güvenli ve bilinçli yaptığımız için zorlandığımız anlar oldu ama önemli bir tehlike atlatmadık. Elimizdeki video ve fotoğrafları ilgili kuruluşa verdik. Bu bölge ve ülke için çok önemli bir turizm alanı olabilir. Türkiye için büyük bir turizm değeri olabilir. Dünyada bunun birçok örneği mevcut. Dünyada en zor girilebilen kanyonlar bile turizme açılmaktadır. Kanyonun dünyaya tanıtılmasıyla çok önemli bir ekonomik değer olabilir."

353 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın