Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam163
Toplam Ziyaret781915
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SICAK HAVA YANGIN RİSKİNİ ARTTIRIYOR

SICAK HAVA YANGIN RİSKİNİ ARTTIRIYOR

İlçemizde aşırı sıcak hava nedeniyle otluk, çalılık ve ağaçlık alanlarda yangın olaylarına karşı çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor.
Konu ile ilgili yetkiler tarafından yapılan yazılı açıklamada, sıcaklığın son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin, mahalle aralarında bulunan otluk ve çalılık alanlarda yangın riskini arttırdığına dikkat çekildi. Çalılık ve otluk alanlarda hızla büyüme gözlemlenen ormanlık alanlarla ilgili ifade edilen açıklamada, "Sıcaklığın artmasıyla birlikte kuruyan bu bitkiler, yanıcı madde etkisi gösteriyor. Çiftçilerin ürünleri için de tehlike arz ediyor. Otluk ve çalılık alanlarda meydana gelen bu yangınlar tarımsal ve ormanlık alanları da etkisi altına alabiliyor" denildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklaya göre, özellikle piknik alanları dışında bulunan bölgelerde piknik yapılmaması, aynı zamanda bu alanlara yanıcı ve parlayıcı özelliği bulunan maddelerin atılmaması konusunda duyarlı olunması gerektiği belirterek, yangınlara erken müdahale etmek için de vatandaşların, 110 itfaiye hattını arayarak ekiplere haber vermesi istendi.

292 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın