Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam541
Toplam Ziyaret786276
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

EKİM MECLİSİ TOPLANDI

EKİM MECLİSİ TOPLANDI

Mut Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısını 4 Ekim 2016 günü Belediye Meclis ve Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunan meclis grubu gündeme geçti. Bir önceki meclis tutanaklarının ve toplantıya katılamayan meclis üyelerinin mazeretlerini kabul eden meclis, bütün komisyonlara havale edilen kütüphane binasının revizyonunu görüştü.
06.09.2016 tarih ve 79 nolu meclis kararı ile bütün komisyonlara havale edilen Başkanlık makamın ait 31.08.2016 tarih ve 6196 sayılı müzekkereye konu olan eskimiş kütüphane binasının geri kazanımı ile ilgili 29.09.2016 tarihinde hazırlanan meclis komisyon raporlarını görüştü. Komisyon raporunun okunmasının ardından konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, “Daha önce görüştüğümüz ve Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte ortaklaşa kullanacağımız bir bina yapılması söz konusu. Burada bir kat kütüphane, bir kat ticaret ve sanayi odası idari teşekkülü ve yüzde elli ortak kullanacağımız konferans toplantı salonunun yapılmasını istiyoruz. Yine daha önce bu kararla birlikte eski yurt binasının da yıkılıp yeniden yapılması söz konusu. Bu binanın da belediye olarak veya kat karşılığı verilerek yapılmasını meclis gündemine almak kaydıyla oylarınıza sunuyorum” dedi. Belediye meclisi komisyonlardan gelen raporları ve geri kazanım projesini kabul etti.
Gündemin bir diğer maddesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün müzekkeresiyle 2017 yılı Performans Programının görüşülmesi oldu. Meclis tarafından 2017 yılı performans programı kabul edildi.
Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün bir diğer önergesi Mut Belediyesinin 2017 yılı tarife cetvellerinin yeniden değerleme oranlarıyla görüşülmesi oldu. Yeniden oranlanan 2017 yılı tarife cetveli kabul edildi.
Meclis gündeminde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün müzekkeresiyle Geçimli Mahallesi'nde yapılmış olan numarataj çalışmasının sokaklara bölünerek tekrardan düzenlenmesi ve yeni sokak isimlerinin görüşülmesi yer aldı. Başkan YILMAZ; “Bildiğiniz gibi daha önce köy statüsünde olan ve yeni yasa ile mahalle kapsamına giren yerlerde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Resmi işlemlerde adres tespitinde daha önce 3 mahallesi olan Geçimli 'de ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Orada üç mahalle vardı, Karacaağaç, Alahan ve Geçimli. O bölgelere değişikliğe gitmeden aynı sokak isimlerini verelim ve resmi işlemlerdeki sıkıntıları aşalım istiyoruz” dedi. Belediye Meclisi Geçimli Mahallesi numarataj işlemlerinin yeniden yapılması ve sokak isimlerini kabul etti. Meclis üyeleri kendi içinde eskiden mahallesi olan çoklu yerleşim birimine sahip mahallelerde benzer çalışmalar yapılmasını talep etti.
Şehit Ömer Halisdemir'in İsmi Parka Verildi
15 Temmuz darbe girişiminin önüne geçen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi belediye meclisinde görüşülerek İnönü Anıtı yanındaki parka verildi.
Belediye Başkanlığının müzekkeresiyle Büyükşehir yasasıyla birlikte hazineye, Meski'ye ve Büyükşehir Belediyesi'ne sehven devrolan fakat Mut Belediyesi mülkü olan taşınmazların geriye iadesini görüştü. Gündem bütün komisyonlara havale edildi.
Tahmini Bütçe 26 Milyon TL
Belediye meclisi son olarak Plan Bütçe Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda 2017 yılı Gelir ve Gider bütçesini görüştü. Tahmini 26 Milyon TL olarak hazırlanan bütçe taslağını yeniden görüşmek isteyen meclis üyeleri ikinci oturum talep etti. Öneriyi kabul eden Başkan YILMAZ, 7 Ekim Cuma günü 2017 yılı tahmini gelir ve gider bütçesini görüşmeyi önerdi ve kabul edildi.

590 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın