Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi64
Bugün Toplam345
Toplam Ziyaret786080
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ZEYTİNYAĞI ANA SÜTÜ GİBİDİR

ZEYTİNYAĞI ANA SÜTÜ GİBİDİR

Zeytinin asırlardan beri Akdeniz havzasının en önemli bitkilerinden biri olduğunu Karatay, “Zeytinyağı yağ değildir. Diğer yağlı tohumlardan elde edilen yağla hiçbir alakası yoktur. Zeytinyağı zeytinin meyve suyudur. Sağlık bahşeder hepimize. Çocuklara verdiğimiz zaman beyni açılır. En önemli antibiyotik içerir. Ağrı giderir. Zeytinyağında bitkisel kolesterol dediğimiz sterol vardır. Zeytinyağı doğanın biz yetişkinlere sunduğu ana sütüdür” şeklinde konuştu.
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI HASTALIKLARI ÖNLER
Zeytin ve zeytinyağının birçok hastalığı önlediğini belirten Prof. Karatay, şu bilgileri verdi: “A, E vitamini içerir. Yüzde 88 oranında E vitamini vardır. Yani çok güçlü antioksidandır. Yani kanseri önler. Vücuttaki kronik yangıyı önler. Zeytinyağı bilinenin aksine kilo aldırmaz, kilo verdirir. Karaciğer yağlanmasını önler. Şeker hastalığını önler. Tansiyonu düşürür. Kalp krizini önler. Felci önler. Asrımızın vebası alzheimeri önler. Kan şekerini yükseltme oranı çok düşüktür. Vücutta birikmiş ekstra fazla kiloları, yağlanmayı önler.”
ZEYTİN AĞAÇLARINI KESTİRMEYELİM
Zeytin ağaçlarını yok saymanın kamu aleyhine olduğunu söyleyen Karatay, TBMM'de çıkarılacak yasalarda buna dikkat edilmesini istedi. Karatay şöyle konuştu: “Zeytin ağaçlarını sonsuza kadar korumak ve çoğaltmak zorundayız. Elimize gelen Dünya raporlarında, başta Amerika'dan gelen raporlarda; 2025 yılı kıtlık yılı olarak bekleniyor. Bu raporlar çok önemli. Bu kıtlık yılında yalnız zeytin ağacına sahip olanlar ayakta kalacak, sağlığına kavuşacak ve de ekonomisi toparlayacak. Öbür ağaçların hepsi gidecek, zeytin kalacak. Onun için ben rica ediyorum gençlerimize, hükümetimize, milletvekillerimize, başkanlarımıza, kaymakamlarımıza; el atalım kestirmeyelim. Geleceğimizi yok etmeyelim. Bana kamu yararına diye kanun çıkartamazlar. Kesinlikle karşı çıkıyorum, hep beraber çıkmalıyız.”
Prof. Dr. Canan Karatay, konuşmasını zeytin duasıyla tamamladı. Karatay daha sonra, konuşmasını ilgiyle takip eden dinleyicilere yazdığı kitaplarını imzaladı.

533 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın