Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam559
Toplam Ziyaret786294
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DÜNYA GIDA GÜNÜ'NDE TEMA'DAN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

DÜNYA GIDA GÜNÜ'NDE TEMA'DAN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

Yeni ilçe sorumlularını geçtiğimiz günlerde belirleyen TEMA Vakfı Mut Gönüllüleri, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.
Bulutbey Otel'de düzenlenen kahvaltıya; Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, yurttaşlar ve TEMA gönüllüleri katıldı.
TEMA GÖNÜLLÜSÜ OLUN
Yapılan kahvaltının ardından konuşan TEMA Vakfı Mut İlçe Sorumlusu Serap Cerit, ilçede yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kahvaltı etkinliğine katılan ve destek verenlere teşekkür eden Cerit, herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet etti.
GÖNÜLLÜLERİN BİRARAYA GELMESİ ÜMİTLENDİRİYOR
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz yaptığı konuşmada, gelecek kuşaklara sağlıklı bir Türkiye, sağlıklı bir doğa bırakmamız gerektiğini söyledi. Bu konuda toplum olarak yeterli eğitim ve gayretin olmadığını belirten Yılmaz, “Böyle bir dönemde, gönüllü insanların bir araya gelerek bir şeyler yapması bizleri sevindiriyor, ümitlendiriyor” dedi.
GÜZEL PROJELERDE MUT BELEDİYESİ YANINIZDA
Sadece doğaya aşkın, ağaca aşkın, doğayı temiz tutmanın yeterli olmadığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Bazen yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ne yapması gerektiğine de karışmak lazım. Belediyelere de karışmak lazım. Sizlerin güzel fikirleri çıkarsa, güzel projeler olursa; Mut Belediyesi olarak bunları yapmaya, beraber sizinle yürümeye hazırız.”
Başkan Yılmaz, TEMA gönüllülerinin ve doğaseverlerin gidebileceği bir sosyal alan oluşturma sözü verdi.
SAĞLIKLI ÜRETİM VE SAĞLIKLI TÜKETİM ÖNEMLİ
Kahvaltı etkinliğine katılan Gıda Mühendisi Sıtkı Soylu ise, 16 Ekim Dünya Gıda Gününün önemine yönelik konuşma yaptı. Soylu, ilçemizin 20 asırla eşdeğer bir zeytin ağacı varlığı olduğunu ve Mut'un genelinin tarımla uğraştığını belirterek; “TEMA'ya çok yatkın bir ilçeyiz. Doğayı, ağacı seven bir ilçeyiz. Ürettiğimiz ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketebilmeliyiz. Gıda imalatçılarımız var, sağlığımızı onlara emanet ediyoruz. Yaşadığımız toplumda birbirimize duyduğumuz sevgi saygı kadar; bize oksijen veren, temiz hava veren, tabiata katkı veren, bereket veren ağaçlara da saygı duymamız gerekiyor. Ağaçlarımızı kesmeyelim” dedi.
TEMA Vakfı Mut İlçe Sorumluluğunun düzenlediği kahvaltı etkinliği; katılımcıların TEMA gönüllüsü yapılmasıyla sona erdi.

528 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın