Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam460
Toplam Ziyaret786195
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ” TÖRENLE KUTLANDI

“19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ” TÖRENLE KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koyan muhtarlar, Mut Belediyesi Konferans salonunda bir araya geldiler.
Başbakanlık tarafından geçen yıl 19 Ekim tarihinin 'Muhtarlar Günü' olarak ilan edilmesinin ardından ilçemizde tören düzenlenerek Muhtarlar Günü kutlandı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, muhtarlar derneği Başkanı Recep Şeker ve mahalle muhtarları katıldı.
Törende, Mut Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Şeker, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Anıtta düzenlenen törende, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alaçam Mahalle Muhtarı Abdullah Örs yaptı.
Mut Belediyesi Sinema ve Konferans Salonunda düzenlenen Muhtarlarla İstişare Toplantısına; Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Şeker, kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, oda başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.
MUHTARLAR VATANDAŞIN DEVLETE AÇILAN KAPISIDIR
Toplantıda konuşan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı. Muhtarların vatandaşın devlete açılan kapısı olduğunu söyleyen Akyüz, “Vatandaşlarımız ilk olarak muhtarlar marifetiyle devletle muhatap oluyor. Dolayısıyla muhtarlarımıza; gerek vatandaşa davranışlarında, gerek vatandaşın işlerinin hemen halledilmesi noktasında çok önemli görevler düşüyor” dedi.
HEDEFE VATANDAŞI ALIN
Muhtarların ulaşılabilir olmasını isteyen Kaymakam Akyüz, şöyle konuştu: “Pek çok kanunla mevzuatla, muhtarlara önemli görevler verilmiştir. Muhtarlarımız bunların takipçisi olacaklar, vatandaşlarımızın işlerinin takipçisi olacaklar. Bizim bulunuş maksadımız, vatandaşın memnuniyetinin sağlanmasıdır. Yani vatandaş odaklı, kamu yönetimi anlayışının hayata geçirilmesidir. Hedefimize vatandaşı alacağız.”
ÖNDE VE FARKLISINIZ
Muhtarlar Günü'nü kutlayan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, muhtarların diğer seçilmişlere göre önde ve farklı olduğunu söyledi. Yılmaz, “Siz siyasi partisiz seçiliyorsunuz. Onun için köyün en iyisi, en güzeli, en akıllısı, en iş yapabilirisiniz” dedi.
Büyükşehir yasasıyla beraber bazı sıkıntıların yaşandığını, muhatapların genişlediğini ve karmaşık bir dönemi yaşadıklarını belirten Yılmaz; zaman içerisinde bu sorunları beraber aşacaklarını kaydetti.
YATIRIM ÖNCELİKLERİNİZİ BELİRLEYİN PROGRAMA ALALIM
Mut Belediyesi'nin 102 resmi mahalle olmak üzere 178 yaşam alanına hizmet ettiğini belirten Yılmaz; muhtarlardan yılbaşına kadar önceliklerini belirlemelerini istedi. Başkan Yılmaz, “İçme suyu, asfalt, sulama borusu ve diğer yatırım konularında birinci önceliklerinizi sıralayın ve bize bildirin. Büyükşehir'in, Mut Belediyesi'nin yatırım programına katalım” şeklinde konuştu.
Toplantı, muhtarların sorun ve taleplerinin dinlenmesi ve çözüm önerilerinin görüşülmesiyle sona erdi. Toplantının ardından muhtarlara yemek verildi.

382 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın