Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam471
Toplam Ziyaret782223
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT BELEDİYESİ'NDEN PELİKAN SEFERBERLİĞİ

MUT BELEDİYESİ'NDEN PELİKAN SEFERBERLİĞİ

Güme'de bulunan Pelikan, Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim edildi.
Güme Mahallesinde bir elma bahçesinde mahalle sakinleri tarafından bulunan pelikan, Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim edildi.
Mut İlçesi'nin Güme Mahallesinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan pelikan, Mut Belediyesi zabıta ekiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı Nebi Yılmaz veterinere tedavi ettirdiği Pelikanı Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine teslim etti. Veteriner Hekim Levent Çelebi tedavi ettiği pelikan hakkında şöyle konuştu, “Tür olarak Ak Pelikan. Yorgun düşmüş. Birkaç gün istirahata alacağız. İstirahattan sonra kendini toparlar ve doğal yaşamına döner. İlaç olarak 1 adet antibiyotik iğne vurduk. Biraz güçsüz kalmış gücünü arttırması açısından 3–4 gün antibiyotik ilaçla tedavisini sağlarsak kendini toparlar. Şu an görünürde kırık çıkık yok. Genel yapı gereğiyle normal. Güçsüz kaldığı için uçamamış sürüden ayrıldığı içinde en uygun yere inmiş” dedi.
Belediye olarak darda kalan kuşa sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Nebi Yılmaz, “Güme Mahallesinden bir vatandaş bizi aradı. Bu bölgede yaşamayan farklı bir kuşun indiğini ve kıpırdayamadığını, hasta olduğunu söylediler. Biz de Veteriner hekimimizi yönlendirdik. Zabıta ekibimizle beraber getirdik. Veteriner hekimimize muayene ettirip tedavisini yaptırdık. Şu anda Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğimize teslim ediyoruz. İnşallah yaşar ve kendi ailesine yuvasına sağlıklı bir ortamda teslim edilir. Biz Belediye olarak darda kalan kuşa sahip çıktık” dedi.
Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği yetkilileri, “Bu kuşlar ülkemizde yaz göçmenidir. Özellikle Mut İlçemizin kuşlar açısından göç yolu üzerinde bulunmasından dolayı biyo çeşitlilik anlamında zengin bir bölge. Vatandaşlarımızdan ise bu gibi durumlarda doğada yaralı yabani hayvanı gördüklerinde veya bulduklarında kurum yetkililerine haber vermelerini istiyoruz” dedi.
Doğal yaşamında olduğu gibi tedavi sürecinde de pelikanın balık ile besleneceği belirtilirken, tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına bırakılacağı, eğer uçamazsa Tarsus hayvanat bahçesine teslim edileceği kaydedildi.

282 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın