Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam340
Toplam Ziyaret771851
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CHP MUT İLÇE BAŞKANI ABDURRAHMAN GÜNAY: “CUMHURİYET MÜCADELENİN ADIDIR”

CHP MUT İLÇE BAŞKANI ABDURRAHMAN GÜNAY: “CUMHURİYET MÜCADELENİN ADIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk koydu.
CUMHURİYET ULUSAL BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ SONUCUDUR
Hükümet Konağı karşısındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından partililere hitap eden CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay, “Cumhuriyet; her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bir zaferin sonucudur” dedi.

CUMHURİYET AYDINLANMA VE ÇAĞDAŞLAŞMANIN SİMGESİDİR

Cumhuriyetin aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin ve insanca yaşamın teminatı olduğunu söyleyen Günay, şöyle devam etti: “Cumhuriyet; bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık için, dinimizi, geleneklerimizi hür bir şekilde yaşamak için, bu vatanda tek sözün millete ait olduğunu dünyaya duyurmak için verilen büyük mücadelenin adıdır. Tarih boyunca esaret görmemiş, esir edilemez onurlu mazlum bir halkın ayağa kalkışı, savaştan çıkmış yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden yeniden doğuşudur. Türk ulusunun varoluş mücadelesinin en önemli kazanımıdır.”

CUMHURİYET KAZANIMLARI YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Atatürk'ün Türk Milletine bıraktığı en büyük mirasın Cumhuriyet olduğunu belirten Günay, “Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet tarafından emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması ve Cumhuriyetle elde edilen kazanımlar pervasızca yok edilmeye çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

ÜNİTER DEVLET YAPISI HEDEFTE

Cumhuriyetin temel niteliklerinin tartışmaya açıldığını, üniter devlet yapısının hedef alındığını, devrim yasalarının çiğnendiğini ve Türkiye'nin bir karanlığa doğru sürüklendiğini dile getiren Günay, şöyle devam etti: “Ancak demokrasinin, Cumhuriyetin, özgürlüğün hüküm sürdüğü daha nice aydınlık, çoşku dolu Cumhuriyet Bayramlarını yaşayacak olan bir ülkenin evlatları olarak kutlamakla onur duyduğumuz bu günde, Cumhuriyeti ortadan kaldırmaya çalışanlara buradan seslenmek istiyoruz. Hergün içeriden ve dışarıdan yoğunlaşarak devam eden saldırılara karşı cumhuriyetimizi korumak ve kollamak; Büyük Önder Mustafa Kemal'in belirttiği gibi 'Devrimin hedefini kavramış olanlar, onu korumayı her zaman başaracaklardır' İlkesiyle yürümek bizim en önemli görevimizdir. Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk Milletinin öz ve aziz malıdır, diyen Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Ulusu, kuşkusuz ki Cumhuriyet ile hesaplaşmak isteyenleri tarihin çöp sepetine atmakta en ufak bir tereddüt göstermeyecektir.”

CHP VAROLDUKÇA CUMHURİYET SÜRECEK

Atatürk'ün bizlere emanet ettiği iki büyük eserinin Cumhuriyetimiz ve CHP olduğunu sözlerine ekleyen Günay, CHP varolduğu sürece Cumhuriyetimizi ortadan kaldırmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Günay, “Cumhuriyetimiz, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerle ve dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edecektir”şeklinde konuştu.
İlçe Başkanı Günay, Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümünü kutladı; Atatürk ve silah arkadaşları ile şehit ve gazilerimizi şükranla andı.
Günay konuşmasını, “Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet!” sözleriyle noktaladı.

335 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın