Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam527
Toplam Ziyaret772466
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CUMHURİYET'İN 93. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

CUMHURİYET'İN 93. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Mut'ta da çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetin 93. Yılı nedeniyle ilçemizde düzenlenen kutlamalar kapsamında; Atatürk Anıtına Mut Kaymakamlığı ve Mut Belediye Başkanlığınca çelenk konuldu.

CUMHURİYET, KUDRETİNİ VE TEMELİNİ HALKTAN ALIR

İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz'ün makamında kutlamaları kabulünün ardından etkinliklere, şehir stadındaki gösterilerle devam edildi. Törenlere; Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, daire amirleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Burada konuşan Kaymakam Akyüz, herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti için ileri ve aydınlık hedefler seçtiğini belirten Akyüz, “Ulusumuz Cumhuriyet rejimiyle kudretini ve temelini halktan alan bir idareye kavuşmuş, tüm ülkeyi sömürmek isteyen düşman devletlere gerekli cevap verilmiştir. Özgürlük ve bağımsızlığın Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olduğu yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunun tespitiyle bir kez daha ifade edilmiştir” dedi.
Konuşmasında Mutlulara ve öğrencilere seslenen Akyüz, şöyle konuştu: “Değerli Mutlular, hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olarak, uğruna canlar verilen ülkemizi, birlik ve beraberliğimizi her zaman olduğu gibi şimdi de şimdiden sonra da korumakla mükellefiz. Çünkü varlığımız, güzel Türkiye'mizin geleceğine bağlıdır. Sevgili öğrenciler; ailelerinizin olduğu gibi milletimizin de övünç ve güven kaynağısınız. Emanetçisi olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin gayret ve sadakatinizle var olmaya devam edecek, daha ileriye ve mükemmele ulaşacaktır. Üzerinizdeki bu sorumluluğun, bu şerefli vazifenin bilincini asla unutmayın.”
Şehir stadındaki etkinliklerde; öğrenciler tarafından şiirler okundu, halkoyunu ve oratoryom gösterileri sunuldu, koşu yarışları yapıldı. Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ile koşularda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, geçit töreniyle sona erdi.

338 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın