Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam284
Toplam Ziyaret781442
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GÖKSU’DA KARACAOĞLAN GECESİ

GÖKSU’DA KARACAOĞLAN GECESİ

Mut'ta gelenekselleşen Karacaoğlan Gecesi'nin üçüncüsü, bu yıl Kıravga Mahallesinde yapıldı. 5 Kasım'da yapılan gecede, konuk sanatçı olarak Figen Genç sahne aldı.
Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisince düzenlenen, Mut Kaymakamlığı ve Mut Belediyesinin destek verdiği 3. Karacaoğlan Gecesi, Mut'un Kıravga Mahallesinde gerçekleştirildi. 5 Kasım'da düzenlenen gece, Göksu Belediye Binası önünde yapıldı.
'Sazını al gel' sloganıyla düzenlenen gecede; 16 halk ozanı ve aşık sahne aldı. Gecede sahneye çıkan ozanlar, Karacaoğlan'dan yanık türküler seslendirdi. Geceye katılan konuklar, türkü söyleyen aşıklara alkışlarla destek verdi. Soğuk havaya rağmen konuklar türkülerle ısındı. Gece, Kanal 33 televizyonundan da yayınlandı.
Gecede konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Amacımız; kültürümüzün zenginliğinin, derinliğinin farkına varmak ve Karacaoğlan'ı anmak, anlamak, anlatmak, yaşatmak” dedi.
Kültür sanat adına ter döken, emek çeken aşıklara ve Çıtlık grubuna teşekkür eden Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “Bizler yerel yöneticiler olarak, toplumumuzun bütün alanlarında sorunlarını çözme gayretindeyiz. Ancak kültürel değerlerimiz toplum hayatımızın en önemli yanı. Bu noktada Karacaoğlan'la her zaman gurur duyuyoruz. Karacaoğlan bu memlekette aşık olmuş, bu memlekette yaşamış, böyle bir cennette ömrünü sürdürmüş; biz onunla gurur duyuyoruz ve memleketimizle de gurur duymalıyız” dedi. Mut'un vatansever bir memleket olduğuna vurgu yapan YILMAZ; “Mut tarihsel manada da çok önemli bir yere sahip. Kuvay-i Milliye teşkilatlanmasıyla milli mücadelede 254 şehit vermiş, çevre il ve ilçelerde teşkilatlanma yapmış bir ilçe. Ben bu yönüyle de bayrağına, vatanına ve milletine sahip çıkan hemşerilerimin alınlarından öpüyorum” dedi.
Karacaoğlan'ın anıldığı, onun eserlerinin yorumlandığı bir gecede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise yaptığı konuşmada, “Anadolu Türkçesini en yalın haliyle bulacağımız Karacaoğlan; gurbet, sıla ve özlemini, duygularını temiz bir Türkçeyle ifade etmiş, eserlerinde Anadolu'yu ve onun insanlarını çokça görmüşüzdür” şeklinde konuştu.
Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi Sahibi Nihat Mustul, bu toprakların Karacaoğlan'ın gezdiği yaşadığı topraklar olduğunu belirterek; “O nedenle bu topraklarda yaşayan bizlerde Karacaoğlan'ı ve onun türkülerini unutturmamak için iki yıldır Karacaoğlan Gecesi düzenliyoruz. Madem ki Karacaoğlan türküleri çalıp söyleyeceğiz; o zaman şalvarlı, şapkalı, zengin, fakir kim varsa sazını da al gel diyoruz. Karacaoğlan gecemizin geçen yıl ikincisini yapmıştık. Amacımız Karacaoğlan'ı sevdirmek, unutturmamak” dedi.
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kaymakamlık ve Belediye ile bu geceyi yaptıklarını belirten Mustul; bu konuda Çıtlık Dergisi olarak şanslı olduklarını kaydetti. Her iki yöneticinin de kültür sanatı önemsediğini, birçok etkinliği birlikte yaptıklarını ve her zaman yanlarında olunduğunu dile getiren Mustul; bu yüzden ikisini de çok sevdiğini ifade etti ve kendilerine teşekkür etti.
KONUK SANATÇI FİGEN GENÇ
Karacaoğlan Gecesinde ayrıca, özellikle Azeri türküleri alanında kendini yetiştiren Türk Halk Müziği Sanatçısı Figen Genç konuk sanatçı olarak sahneye çıktı.
Sanatçının, Anadolu türkülerinden oluşan semah ve deyişlerin de yer aldığı 'Kırmızı Gül' adlı ilk kaseti ve genellikle Azeri ağırlıklı 'Nazende Sevgilim' adlı bir albümü bulunuyor. Timur Selçuk'tan müzik dersi alan, sesinin zarafetiyle insanı mest eden Figen Genç; Azeri türkülerini yorumlama konusundaki ustalığı, modern müzik eğitimini aldıktan sonra doğu-batı sentezinin nadide bir örneği olarak Mutlu dinleyicilerin karşısına çıktı.
Karacaoğlan Gecesinin dördüncüsü önümüzdeki yıl ilçemiz Karacaoğlan Mahallesi’nde yapılacak.

324 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın