Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam545
Toplam Ziyaret781703
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SU FİYATLARINDA YÜZDE 5 İNDİRİM

SU FİYATLARINDA YÜZDE 5 İNDİRİM

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.
Meclis Toplantısı'nda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından uygulanan su ücretlendirmelerinde indirim yapacaklarını müjdeledi.
Başkan Kocamaz, “Buradan vatandaşlarımıza müjde vermek istiyorum. MESKİ tarafından su fiyatları geçen yıl sabit tutulmuştu. Bu yıl ise 2017 yılındaki su fiyatlarını 2015 yılı Nisan ayı ücretlendirmesine çekerek % 5 indirim yapıyoruz. Tüm Mersin'e hayırlı olsun” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersinlilerden büyük ilgi ve talep gören, çeşitli branşlarda eğitim veren Spor Akademileri'nin başarılı sporcuları spora teşvik etmek amacıyla MESKİ Spor Kulübü ile protokol imzalanması konusundaki idare teklifi ise oy birliği ile kabul edilerek, ilgili Plan, Bütçe ve Amatör Spora Destek Komisyonlarına gönderildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimağusa Belediyesi'nin, yerel düzeyde işbirliği sağlamak, kentlerin gelişimine katkı sunmak ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Kardeş Şehir olma isteği ile ilgili teklif de ilgili komisyonlara gönderildi.
Ayrıca Meclis Toplantısı'nda Mersin Büyükşehir Belediyesi 2017-2019 Dönemi Stratejik Planının revizesi, 2017 Mali Yılı Performans Programı ve 2017 Mali Yılı Bütçe Taslağı ile ilgili teklifler oybirliği ile Plan, Bütçe Komisyonuna gönderilirken, Aydıncık, Toroslar, Erdemli, Silifke, Akdeniz, Mezitli, Çamlıyayla, Bozyazı, Gülnar, Tarsus, Mut, Anamur ve Yenişehir Belediyelerinin de 2017 Mali Performans Programı ve 2017 Mali Yılı Bütçeleri ile ilgili teklif Plan, Bütçe Komisyonlarına gönderildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması planlanan meslek edindirme kursları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalanması hususunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a yetki verilmesi ile ilgili gündem dışı idare teklifi ise Plan Bütçe, Eğitim, Kültür ve Gençlik ve Spor Komisyonlarına gönderildi. Teklif ile ilgili değerlendirme yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tarsus'ta vatandaşlarımıza hizmet eden üniversite hazırlık kursları açmıştık. Ancak hükümet son bir karar aldı. Bu tür dershanelerin, eğitim desteklerinin belediyeler tarafından yapılmasını yasakladı. O yüzden bu merkezlerimiz meslek edindirme kursu olarak açılacak” şeklinde konuştu.
Toplantıda, idare tekliflerine ait 64, komisyon raporlarına ait 20 ve gündem dışı 9 madde görüşüldü.

290 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın